Verwachte hoge waterstand in Delfzijl blijft uit

Delfzijl – Het verwachte hoge water in Delfzijl is uitgebleven. De waterschappen hadden rekening gehouden met een stand van 4 meter boven NAP. Rond 01:00 in de nacht van zondag op maandag zou het hoogste punt worden bereikt.

De storm ging halverwege de avond liggen waardoor het water minder snel steeg. Uiteindelijk kwam het waterpeil niet hoger dan 3.00 meter boven NAP, en bleef de kade van de haven in Delfzijl droog.

Coupure sluiting
De waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s hebben zondagavond rond half negen de dijkdoorgangen bij Delfzijl gesloten. Het waterschap in verband met een verwachte een waterstand van 4 meter boven NAP normaal is 1.50 meter boven NAP. Bij een verwachte waterstand van 3 meter boven NAP worden de dijkdoorgangen (coupures gesloten).

Dijkbewaking
In verband met de storm en de hoge waterstand hebben de waterschappen dijkbewaking ingesteld dit wordt gedaan bij een verwachte waterstand van 3.80 meter boven NAP.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”478″]

Back to top button