fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Donny Westerdiep uit Appingedam Nederlands kampioen boksen

Rotterdam – In Rotterdam werden afgelopen weekend de Nederlandse kampioenschappen boksen gehouden. De 23-jarige Donny Westerdiep uit Appingedam nam het zondag in de finale op tegen Joop den Hollander van Mesa sport.

De eerste ronde begon zoals we gewend zijn van Donny. Als een speer uit zijn hoek, recht op zijn doel af. Den Hollander bleek echter een technische bokser te zijn met een stevige stoot. Het was moeilijk voor Donny om vat op zijn tegenstander te krijgen. De eerste ronde ging gelijk op.

Na instructies uit de hoek kwam Donny in de tweede ronde wat vaker door. Stoten naar het lichaam werden afgewisseld met stoten naar het hoofd. Een erg enerverende ronde met een voordeel voor Donny.

In de derde ronde kwam het erop aan. Het was tijd om te laten zien wie het meeste karakter had. Donny gaf meer druk en wist een aantal keren goed door te komen. Den Hollander bood tot het einde dapper weerstand. Beide boksers maakten er een van de mooiste partijen van de dag van.

De uitslag werd beslist in het voordeel van Donny Westerdiep. Hij mag zich hiermee kampioen van Nederland noemen in het superzwaargewicht. Donny draagt zijn behaalde titel op aan zijn helaas te vroeg overleden vader.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer