fbpx
-0.1 C
Delfzijl
16 januari 2021 21:22

Waterbedrijf Groningen: gebruik alleen noodzakelijk water

Groningen – Het is warm! En dat ziet Waterbedrijf Groningen terug in het waterverbruik. Afgelopen zaterdag werd er door klanten ervan 30% meer drinkwater gebruikt dan normaal gesproken. Op een ‘normale’ zaterdag levert het bedrijf zo’n 94.000 kuub water in de provincie. Afgelopen weekend werd er 122.000 kuub drinkwater verbruikt, dit is 28 miljoen liter water meer dan normaal.

Hoger drinkwaterverbruik
Het drinkwaterverbruik is bij warm weer hoger dan normaal, dat is volgens het waterbedrijf logisch. “Door alleen ‘noodzakelijk water’ te gebruiken (tijdens de ochtend- en avondspits) zorgen we er samen voor dat iedereen overal in de provincie Groningen voldoende water(-druk) behoudt.”

Wat kunt u doen op dagen met tropische temperaturen?
Op warme dagen met tropische temperaturen roept het waterbedrijf op alleen ‘noodzakelijk water’ te gebruiken tijdens de ochtend- (6-9 uur) en avondspits (18-22 uur). Noodzakelijk is bijvoorbeeld water voor consumptie, handen wassen, wc doorspoelen en kort douchen.

Minder noodzakelijk tijdens de ochtend- avondspits is bijvoorbeeld:
– Tuin sproeien
– Auto wassen
– Zwembadje vullen
– De (af)wasmachine laten draaien

Water voor nu en later
Water is misschien niet duur, maar wel kostbaar. Geniet, maar verspil het niet. U kunt iedere dag uw steentje bijdragen door bewust om te gaan met water; zeker op warme dagen als deze. Zo behouden we voldoende water voor nu én later.

Volg ons op

10,774FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten