Warme Fraeylema Koetsentocht; organisatie past route aan

Slochteren – Zaterdag werd de Fraeylema Koetsentocht onder warme omstandigheden verreden. De organisatie had in verband met de hoge temperaturen enkele aanpassingen gedaan in de route. Tevens ging er een watertank met 1000 liter water mee om de paarden voldoende verkoeling te bieden.

De organisatie berust na 24 jaar nog steeds in handen van drie enthousiaste heren: Co van Rooyen, Roel de Vries en Dirk de Vries. Aan deze tocht deden 25 historische rijtuigen mee, waaronder twee originele postkoetsen. Ook de boulevardtram van Prins, een imposante Belgische bierwagen, de antieke brandweerkoets uit Sappemeer (getrokken door twee paarden), boodschappenwagens en een aantal oldtimer auto’s.

Vanwege de warmte werd de route die normaal gesproken 23 kilometer lang is ingekort. Ook werden de stop bij de Fraeylemaborg uit het programma gehaald en werd er rustig langs de borg gereden.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2166″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button