Warm water met behulp van de beste boiler

Nederland – In de meeste huishoudens wordt vandaag de dag heel wat warm water op vrijwel dagelijkse basis gebruikt. Zo hebben we onder andere een bepaalde hoeveelheid warm water nodig tijdens het douchen, het afwassen en/ of koken. Kortom, je begrijp al wel het belang en de noodzakelijkheid van voldoende warm water. Indien je niet in de problemen wenst te komen, dan komt het er vooral op aan om op zoek te gaan naar een degelijke en 100% kwalitatieve boiler. Ben je op zoek en is je nieuwsgierigheid getriggerd, dan raden we jou alvast aan om even verder te lezen. Echter, kun je – indien gewenst – ook gewoon verder klikken naar de bijbehorende webpagina the sweet home waarop alle informatie en bijkomende voorbeeldtoestellen worden aangehaald.

Het nut van een degelijke boiler
Warm water wordt door velen – en niet geheel onterecht – bijna beschouwd als een echte basisbehoefte. Laten we er wel even op wijzen dat wij hier in het westen, het geluk kennen om in deze en nog heel wat andere basisbehoeften te voorzien – wat jammer genoeg niet overal ter wereld het geval is.

Dat warm water door velen dan ook geïnterpreteerd wordt als een basisbehoefte, is niet geheel onlogisch aangezien het op diverse momenten van de dag en voor heel wat uiteenlopende toepassingen gaande van douchen tot koken en afwassen wordt ingezet. Dat betekent dat er – op eender welk moment – warm water beschikbaar dient te zijn.

Om in de behoefte van warm water te kunnen voorzien, dien je maar beter op zoek te gaan naar een geschikte boiler. Dergelijke apparaten zijn tegenwoordig voorhanden in allerlei formaten, materialen, uitvoeringen en designs en zijn – in tegenstelling tot de bekende warmwatergeisers – in staat om water niet alleen op te warmen maar ook op te slaan en op temperatuur te houden. Op die manier ben je altijd voorzien van warm water.

Het type boiler in functie van het formaat
Dat er verschillende soorten boilers en uitvoeringen bestaan, hoeft vandaag de dag dan ook niet te verwonderen. Zo kun je opteren voor een krachtige close-in boiler – ook wel omschreven als keukenboiler vanwege zijn compacte formaat. Dergelijke apparaten zijn – zoals de naam en verwijzing doen vermoeden – voornamelijk bedoeld voor gebruik in de keuken. Ze worden bij voorkeur onderaan het aanrecht geïnstalleerd en kennen een inhoud variërend van 7 tot 10, maximaal 15 liter. Het spreekt voor zich dat dergelijke boilers niet groot genoeg zijn om de volledige woning van warm water te voorzien.

Indien je dus op zoek bent naar een boiler om de volledige woning van warm water te voorzien, dan dien je al gauw over te stappen naar een exemplaar waarvan het thermisch geïsoleerde vat een grotere watercapaciteit kent. Zo zijn boilers met een inhoud van 120 tot 200 liter wel degelijk geschikt om een volledig gezin van warm water te voorzien. Zo kan de ene probleemloos een warme douche nemen terwijl de andere aan het afwassen of koken slaat. Bovendien zullen dergelijke grote boilers op jaarbasis net iets energiezuiniger blijken dan heel wat compacte close-in boilers.

Enkele punten van aandacht
Tot slot willen we nog even kort wijzen op enkele belangrijke aandachtspuntjes die van tel kunnen zijn tijdens de zoektocht. Zo dien je uiteraard ook rekening te houden met het vermogen en de warmwaterklasse van de boiler. Zoals hierboven reeds vermeld, zal een compacte close-in boiler best wel handig zijn in gebruik, goedkoop en makkelijk te installeren maar op jaarbasis best wel wat energie gaan verbruiken. Daarbij bepaalt het vermogen – dat overigens steevast in Watt wordt uitgedrukt – tevens ook de kracht van de boiler. Daarbij geldt dat een hoger vermogen tot een krachtiger apparaat leidt en daarbij in staat is om het water in een recordtempo te verwarmen.

Wees daarnaast eveneens aandachtig voor de installatie en de aansluiting van de boiler. Indien je niet meteen de meest handige Harry uit de familie bent of twijfelt over bepaalde aansluitingen, dan is het uiteraard aangewezen om een erkend installateur te raadplegen. Je betaalt hierdoor misschien enkele eurootjes meer, maar je bent wel 100% zeker van de werking én veiligheid!

Back to top button