Wandelsportvereniging Spirit uit Delfzijl organiseert voor de 71 keer de Spirittocht

Delfzijl – Op zaterdag 27 mei a.s. organiseert de wandelsportvereniging Spirit uit Delfzijl voor
de 71e maal haar bekende Spirittocht.

Er kan worden gewandeld op de afstanden 5 – 10 – 15 – 25 – 30 en 40 km. De routes
voeren de wandelaars langs een aantal mooie plekjes in en om Delfzijl, waarbij dit jaar weer het “Ommetje onder klokslag van Oetwier” een centrale rol speelt. Voor de langste afstanden is er een mooie route uitgezet, waarbij achtereenvolgens Appingedam, Steendam, Tjuchem en Meedhuizen worden aangedaan om vervolgens weer in Delfzijl aan te komen.

Vanuit de sporthal De Ringen kunnen de 30 en 40 km.-lopers starten tussen 8.30 u. en 9.00 u., de 25 km.-afstand tussen 9.00 u. en 9.30 u., terwijl de overige afstanden, (individuele wandelaars en groepen) mogen starten tussen 9.00 u. en 14.00 u. Dit jaar zijn alle routes, dus ook de langere afstanden, bepijld.

Voor alle deelnemers, die de tocht volbrengen, ligt er na afloop een prachtige herinnerings-medaille klaar.

De w.s.v. Spirit hoopt dat er weer een groot aantal wandelliefhebbers aan de start zal verschijnen, niet alleen uit Delfzijl, maar ook uit de rest van de drie noordelijke provincies.
Het startbureau, in de instructiezaal van de sporthal De Ringen, is op zaterdag 27 mei geopend vanaf 8.00 u.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met het secretariaat van de w.s.v. Spirit, dat is te bereiken via tel.nr. 0596 – 610726 of via wsvspirit@gmail.com, terwijl men natuurlijk ook terecht kan op de website van Spirit : www.wsvspirit.nl .

Voor de w.s.v. Spirit is de 71e Spirittocht de 1e van een drietal wandel-evenementen. Op Pinksterzondagmorgen 4 juni wordt voor de 26e maal de Pinkster Zeedijk Wandeltocht georganiseerd, terwijl als laatste evenement van 19 t/m 22 juni a.s. nog de 69e Avond Vier Daagse wandeltochten in Delfzijl op het programma staan. Inschrijven voor dit laatste evenement kan via de website www.wsvspirit.nl .Back to top button