Wandeling “Nacht van de Nacht” door polder Breebaart

Termunten – Het Groninger Landschap en de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond slaan op 29 oktober in de landelijke campagne van de Nacht van de Nacht de handen ineen om, in een gezamenlijk project, aandacht te schenken aan de toenemende lichtvervuiling en de schadelijke gevolgen voor mens en dier.

Het Groninger Landschap staat voor het behoud van de natuur en het welzijn van de dieren. Wanneer in de nacht van 29 oktober de wintertijd ingaat en de klok weer een uur teruggezet wordt neemt tegelijkertijd het aandeel lichtvervuiling toe. Tijdens een wandeling in de nachtelijke duisternis, onder een immense sterrenhemel, vertelt een gids van Het Groninger Landschap hierover. Na terugkeer in het Bezoekerscentrum Dollard geeft Hans Dekker, amateur astronoom, een lezing over de sterrenbeelden die op die avond zichtbaar zijn. Maar ook achter die heldere objecten, voor het menselijk oog onzichtbaar, schuilt een kosmische werkelijkheid die hij met prachtige foto’s zal laten zien. Wanneer de hemel helder is kan men zelf, door de opstelling van enkele telescopen, zich een beeld hiervan vormen.

Aanmelding is verplicht. Voor het hele programma  kunt u zich gratis opgeven door naar de website van Het Groninger Landschap te gaan:  https://www.groningerlandschap.nl       

Back to top button