12.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 23:44

Wandeling naar Punt van Reide in de maand van het Dialect

spot_img

Termunten – Het Groninger Landschap organiseert op zondag 11 maart een wandeling naar de Punt van Reide.

Gidsen van het Groninger Landschap nemen je mee voor een wandeling over de Punt van Reide. Vanwege de grote natuurwaarde is dit gebied het hele jaar gesloten voor publiek. In de Maand van het Dialect wordt de wandeling oor de gidsen zowel in het Gronings als in het Nederlands begeleid.

De Punt van Reide is een hoge kwelder waar vroeger bewoning mogelijk was. Restanten van de wierde Westerreide, één van de vele verdwenen dorpen in dit gebied, zijn nog zichtbaar. Westerreide lag aan de Ems voordat de Dollard ontstond. Ook zijn hier nog sporen uit de tweede wereldoorlog te zien o.a.de fundaties van het geschut en een deel van een bunker. Nu is het als broed- en rustgebied van groot belang voor vogels.

Je kan tijdens de wandeling genieten van schitterende vergezichten over de Dollard. Tijdens laagwater, dus omstreeks de tijd dat je op de punt bent, zijn de banken en de slikplaten drooggevallen en hebben de vogels de gelegenheid om hier te foerageren. Als het water stijgt, trekken de vogels zich terug op de Punt van Reide of in de binnendijks gelegen polders.
Tijd: 1200 – 14.30 uur
Locatie: Bezoekerscentrum Reidehoeve, Dallingeweersterweg 30, 9947 TB in Termunten.

Aanmelden: is noodzakelijk en kan via www.groningerlandschap.nl – activiteiten
Deelname is gratis, neem uw verrekijker mee.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten