Waarom een huis kopen aan de Costa del Sol?

Nederland – De Costa Del Sol is een bijzondere plek, waar je het hele jaar door van goed weer kan genieten. De gastronomie, tradities en infrastructuur van de provincie Malaga maken dat ze zich onderscheidt van andere Spaanse provincies. Daarom hebben zowel Spanjaarden als buitenlanders hun zinnen op deze streek gezet. Waarom is het de moeite waard om in Málaga, Marbella of Mijas een huis te kopen?

Investeerders en projectontwikkelaars

Al vele jaren zijn investeerders en projectontwikkelaars geïnteresseerd in het verwerven van grond voor woning- en bedrijfspanden aan de Costa del Sol. Echter in de provincie Málaga is steeds minder grond beschikbaar, waardoor de prijs van onroerend goed blijft stijgen. Veel nieuwbouwprojecten zijn op tekening al verkocht, voordat de eerste heipaal de grond in is geslagen. De vraag naar woningen onder de Zuid-Spaanse zon was en is nog altijd heel groot. Een huis kopen Marbella of Málaga stad kan dan ook niet zonder een ervaren makelaar, zoals Breezom. Nieuwe bouwprojecten worden steeds luxer met meer voorzieningen. Dit trekt ook veel ‘pensionistas’ aan. Want wie wil nu niet op zijn oude dag genieten van een prachtige woning, Spaanse tapas en een schitterende omgeving?

Doorverkoop bestaande woningen

Het grootste deel van de onroerend goed markt aan de Costa del Sol bestaat uit doorverkoop van eigendommen. Zowel in de hoofdstad Málaga als in steden als Fuengirola, Mijas, Marbella, Estepona, Torremolinos en het kustgebied van de provincie is het aantal woningen dat de laatste 12 maanden verkocht werd toegenomen. De vastgoedwaarden beginnen terug te keren naar die van vóór de economische crisis die het land doormaakte.  Bovendien maakt het schaarse aanbod van betaalbare nieuwbouwwoningen, dat veel particulieren en investeerders kiezen voor deze optie waar een groter huizenaanbod is.

Vraag naar luxe woningen

Een groot deel van het woningaanbod in dit gebied bestaat uit zeer luxe woningen. Bovendien met een gemiddelde prijs per vierkante meter die aanzienlijk hoger ligt dan in andere Andalusische en Spaanse steden in het algemeen. Kopers die een woning in de Costa del Sol zoeken, zijn vaak veeleisend. Ze zoeken niet alleen een woning met comfort, maar net met dat beetje extra. Ook dit draagt bij tot de stijgende huizenprijzen aan de Spaanse kust. Gemakken zoals luxueuze gemeenschappelijke tuinen, zwembaden, sportterreinen en domotica-systemen zijn maar enkele van de vele kenmerken die sommige kopers zoeken als ze in de Andalusische onroerend goed markt investeren.

Onroerend goed markt

Steeds meer klanten met buitenlands kapitaal beslissen om te investeren in de onroerend goed markt in de provincie Málaga. Er zijn al enkele economen die zeggen dat de vraag naar koopwoningen wel eens dicht bij een nieuwe onroerend goed zeepbel kan zijn, met stijgende prijzen en onmogelijke financieringen. Maar voorlopig is de waarheid dat de verkoop en verhuur van woningen toeneemt, dus passen de prijzen zich aan de vraag aan.

De Spaanse regio waar veel vraag naar is

Dankzij de cultuur, de vrije tijd, het klimaat, de gastronomie en de mensen in de provincie Málaga is de huizenmarkt gegroeid en blijft doorgroeien. Vooral de markt die gewijd is aan toerisme en luxe woningen. De reactivering van de onroerend goed markt is in deze streek van Spanje al een feit, en cliënten zijn blij dat ze een huis kunnen kopen waar ze genieten van alles wat de prachtige Costa del Sol te bieden heeft.

Back to top button