fbpx
11.7 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Sport VV Farmsum wint eerste editie Ladies Cup tijdens Eurocup Delfzijl

VV Farmsum wint eerste editie Ladies Cup tijdens Eurocup Delfzijl

Delfzijl – Vrijdagmiddag ging eerste dameseditie van Eurocup Delfzijl, De Ladies Cup, ging na lang lobbyen eindelijk van start.

Er werd gespeeld in twee poules van vier met als deelnemende teams: VV Farmsum, VV Poolster, Dvc Appingedam, VV Siddeburen, Nec Delfzijl, VV Holwierde, Wagenborger boys en VV de Fivel.

Na leuke en spannende poulewedstrijden waarin veel gescoord werd bleven er twee halve finales over.

De eerste halve finale ging tussen Holwierde en DVC Appingedam. De wedstrijd bleef lang in evenwicht maar één minuut voor tijd was het Tess de Vries namens Holwierde die de beslissende 1-0 op het scorebord schoot. De tweede halve finale ging tussen Farmsum en NEC Delfzijl. Farmsum schoot uit de startblokken en stond al redelijk snel op onoverbrugbare voorsprong en mocht zich na een 4-0 overwinning de tweede finalist noemen.

De troostfinale tussen DVC en NEC Delfzijl eindigde in een spectaculaire 3-3 maar het was NEC Delfzijl die de penalty’s iets beter nam en beslag legde op de 3e plaats.

De finale tussen Farmsum en Holwierde was een gelijk opgaande strijd en ondanks wat kansjes aan beide kanten stond er na negen minuten toch de brilstand op het scorebord en werd het pleit beslecht middels penalty’s.

De eerste vier penalty’s waren raak maar de derde penalty aan de kant van Holwierde werd gestopt door de Farmsumer keepster Anouk Lambeck. De alles beslissende penalty werd genomen door Samende vd Mijle en die faalde niet en schoot Farmsum naar de toernooiwinst in deze eerste editie van de Ladies Cup.

De topscorersbokaal was een prooi voor Mirjam Knot van Dvc Appingedam die het net maar liefst 7x liet bollen.

Al met al was deze eerste editie van de Ladies Cup een daverend succes met sportiviteit, volle tribunes en damesvoetbal op een hoog niveau.

Er is gelijk besloten om het toernooi volgend jaar weer plaats te laten vinden.