12 C
Delfzijl
14 mei 2021 15:52

Voorwerpen uit depot openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum worden tentoongesteld

Warffum – Openluchtmuseum Het Hoogeland kent een breed verzamelgebied en beschikt over een omvangrijke collectie van  zo’n 23.000 objecten. De voorwerpen komen over het algemeen uit de 19e en vroeg 20e eeuw. Omdat niet alles getoond kan worden, staan er vele voorwerpen in depots. Met deze tentoonstelling gunt het museum de bezoeker een kijkje achter de schermen. We laten een dwarsdoorsnede van het depot zien: meubels, huisraad, kookgerei, portretten, gereedschap, textiel en nog veel meer.

Het openluchtmuseum geeft met de expositie zijn bezoekers een idee van de werkzaamheden en afwegingen rondom de collectie. Hoe en waarom bewaren we voorwerpen? Wat is de waarde en betekenis van objecten? En wie kent die waarde toe? Welke spullen moet je wel bewaren en welke niet?

Een speciaal onderdeel van de expositie is het ‘Kabinet Broekhuizen’. In en rondom dit Groninger kabinet heeft collectiebeheerder Fester Broekhuizen zijn keuze uit de depotcollectie gemaakt. Dit is de laatste tentoonstelling waaraan hij meewerkt. In maart gaat hij met pensioen na een dienstverband van bijna 28 jaar.

Het museum daagt de bezoeker ook uit om mee te denken. Kies een voorwerp uit de expositie en waan je de museummedewerker. Wat zou je er zelf mee doen als het je bezit was? Gewoon gebruiken, een mooi plekje geven, veilig opbergen, op zolder of Marktplaats zetten of toch maar weggooien?

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten