Vrouwenorganisaties voor het tweede jaar actief tegen eenzaamheid

Appingedam – De drie vrouwenorganisaties uit Appingedam (Vrouwen van Nu, Koninklijk NVVH Vrouwennetwerk en Passage christelijke-maatschappelijke vrouwenbeweging) hebben de krachten gebundeld in de aanpak tegen eenzaamheid. ASWA-welzijn geeft hierbij ondersteuning. We merken dat het thema eenzaamheid nog in een taboesfeer zit en dat er niet makkelijk over wordt gesproken. Onze ambitie is om hier verandering in te brengen. De succesvolle bijeenkomst van vorig jaar krijgt een vervolg in de vorm van een gezellige middag waarin we de Damster vrouwen van informatie voorzien over wat te doen tegen eenzaamheid.

Tijdens deze gezellige middag wordt er onder het genot van een mini-high-tea aandacht gevraagd voor eenzaamheid afgewisseld met een sprankelend muzikaal optreden door Tineke Rouw met haar danseressen.

Voor deze informatieve en gezellige middag waarin contact maken voorop staat, worden alle vrouwen uit Appingedam en directe omgeving uitgenodigd. Het vindt plaats op woensdag 9 oktober 2019 van 13.15 uur tot 16.30 uur in het ASWA-gebouw, Burg. Klauckelaan 16 te Appingedam. De zaal is open vanaf 12.45 uur. De kosten voor deelname aan deze middag zijn drie euro per persoon, aanmelden en betaling vooraf is verplicht. Dit kan bij het Servicepunt van ASWA-Welzijn tel: 0596-626792

Deze drie vrouwenorganisaties hebben net als 85 andere organisaties het manifest ‘Damster Coalitie tegen Eenzaamheid’ ondertekend. Eenzaamheid komt veel voor in Nederland, zo ook in Appingedam.

Back to top button