8.6 C
Delfzijl
21 april 2021 12:27

Vrijwilligers Stichting reddingshonden oefenen tussen sloopauto`s bij Klaas Boer Uithuizen

Uithuizen – Afgelopen weekend heeft Stichting Reddingshonden geoefend bij autodemontagebedrijf Klaas Boer in Uithuizen. De stichting Reddingshonden houdt zich bezig met het trainen en opleiden van reddingshondenteams, met als doel het terugvinden van vermiste personen. Stichting reddingshonden is een non-profit organisatie die geheel bestaat uit de inzit van vrijwilligers en donaties. Overheden en particulieren maar ook andere organisaties kunnen vrijblijvend een beroep doen op de vrijwilligers.

Autodemontage Klaas Boer ondersteunt de stichting dan ook graag met het faciliteren van een oefenlocatie. “Boer, enkele weken geleden kregen wij het verzoek of er enkele honden met vrijwilligers tussen onze sloopauto`s mochten oefenen. Ik hoefde geen moment te twijfelen. Zeker niet gezien we in het aardbevingsgebied de honden nog wel eens nodig zouden kunnen hebben.

De honden krijgen gedurende de ochtend verschillende opdrachten. Zo werd er geoefend op het vinden van overleden personen, met zowaar lijkluchtpotjes. Ook werd het zoeken naar overlevenden uitmuntend uitgevoerd door de honden.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten