Vrijwilligers gezocht voor theaterproductie Domie Dorp

Losdorp – Altijd al eens een kijkje achter de schermen van een theaterproductie willen nemen? Of deel uitmaken van een gezellige en professionele crew? Dat kan! Voor de voorstelling Domie Dorp in Losdorp worden vrijwilligers gezocht. 

Van 15 t/m 18 juni 2023 staat Losdorp in het teken van het theaterstuk Domie Dorp, onderdeel van het Nikolaas Westendorpjaar. In 2023 viert Losdorp de 250ste geboortedag van de eigenzinnige predikant, oudheidkundige en schoolopziener Nikolaas Westendorp (1773-1836). Het programma van het Nikolaas Westendorpjaar bestaat uit onder meer uit lezingen, muziek, workshops en de opening van een Westendorp Informatiepunt in de dorpskerk. Meer informatie over het programma is te vinden op www.nikolaaswestendorpjaar.nl.

Over het theaterstuk
‘Domie Dorp’ is de bijnaam van dominee Nikolaas Westendorp. Hij preekt, onderzoekt en schrijft in Losdorp. Op 5 juli 1836 valt hij plotseling neer. Voor hij het aardse leven verlaat, fluistert hij nog één woord: ‘spandau’. Domie’s vrouw Roelina snapt er niets van. Spandau? Wat betekent dat? Wat heeft Domie haar niet verteld? Roelina gaat in gesprek met mensen die haar man gekend hebben. Stukje bij beetje ontrafelt ze zijn leven. Hoe goed kende Roelina haar man eigenlijk, na 37 jaar huwelijk? Wie was Domie Dorp?

Het stuk is geschreven door Nico van der Wijk, die tevens de titelrol speelt. De regie is in handen van Jorrit Boonstra. Domie Dorp speelt in de derde week van juni maar liefst zes keer op een openluchtlocatie in Losdorp. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Meedoen
Een theatervoorstelling op een bijzondere locatie is onmogelijk zonder de hulp van bevlogen vrijwilligers. Wanneer je als vrijwilliger bij Domie Dorp aan de slag gaat, dan kom je terecht in een warm en enthousiast team van mensen. Je wordt aangestuurd door een vrijwilligerscoördinator die het belangrijk vindt dat Domie Dorp niet alleen voor het publiek maar ook voor de vrijwilligers een onvergetelijke ervaring is. Het team zoekt vrijwilligers voor diverse taken: parkeerbegeleiding, publieksbegeleiding, catering cast & crew, ticketcontrole, terreinwacht en hand- en spandiensten.

In ruil voor je inspanningen, ontvang je een speciaal Domie Dorp crew T-shirt en op werkdagen kun je aanschuiven bij de cast & crew maaltijd. Er wordt gezorgd voor een vrijwilligersverzekering en een reiskostenvergoeding.

Alle informatie over de taken, vereisten en aanmelding vind je op www.nikolaaswestendorpjaar.nl/#theater.

Back to top button