vrijdag 22 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Vrij koel weekend met buien

Nederland – We krijgen een wisselvallig weekend met later vandaag al enige tijd regen. Zaterdag en zondag is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Tussendoor schijnt ook de zon en het is vrij koel voor de tijd van het jaar. Na het weekend blijft het wisselvallig, maar later volgende week wordt het wel wat warmer.

Vandaag begint de dag droog en regionaal schijnt een tijdje de zon. Vanuit het noordwesten neemt geleidelijk de bewolking toe en later in de middag gaat het in het noorden en westen licht regenen. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden en naar 18-19 graden in de rest van het land. In het zuiden en zuidoosten kan het 20 graden worden. De zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en is aan zee krachtig tot hard.

Vrij koel weekend
Morgen is er een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Tijdens een stevigere bui is ook kans op onweer en hagel. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden en daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. De nadrukkelijk aanwezige noordwestenwind maakt het voor het gevoel fris. Mocht je zaterdagavond op stap gaan dan heb je wellicht geluk, want de buiigheid neemt geleidelijk af en vooral in het binnenland wordt het op veel plaatsen droog.

Zondag waait er ook een frisse noordwestenwind. Bovendien is de temperatuur met 16-17 graden nog wat lager dan op zaterdag. Het weerbeeld laat opnieuw een mix zien van zon, stapelwolken en enkele buien. Toch is het aantal buien kleiner dan zaterdag en de buien zijn ook minder fel.

Langzaam oplopende temperaturen
Na het weekend blijft het (licht) wisselvallig met naast zon ook dagelijks kans op enkele buien. De temperatuur is aanvankelijk met 17-18 graden wat laag voor de tijd van het jaar, maar later in de week wordt het wat warmer en stijgt het kwik naar 19-22 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier