17.3 C
Delfzijl
15 juni 2021 11:12

Vrachtschepen komen met elkaar in aanvaring op de Noordzee

spot_img

Regio – Twee vrachtschepen zijn donderdagavond met elkaar in aanvaring gekomen op de Noorzee ten noorden van Schiermonnikoog. Het Turkse containerschip Paksoy 1 boorde zich in de Nederlandse Eems Cobalt van Amasus Shipping uit Delfzijl.

Bij de aanvaring zijn geen gewonden gevallen, ook is er geen gevaar voor de opvarenden geweest. Volgens berichten lekken er geen brandstoffen of gevaarlijke chemicaliën uit de schepen. De afgelopen nacht heeft de reder samen met de Duitse hulpdiensten bekeken hoe de schepen veilig uit elkaar getrokken konden worden.

Vrijdagochtend begon een bergingsbedrijf met deze klus. Deze klus is inmiddels geklaard. Twee sleepboten zorgen er nu voor de dat Eems Cobalt naar een haven kan varen. Het is nog onbekend welke dit zal zijn, mogelijk zal dit de Eemshaven of Delfzijl worden. Ook de reddingsboot van de Eemshaven is onderweg om het schip te begeleiden.

De Eems Cobalt vervoert 1800 ton magnesiumcarbonaat, dit wordt niet als gevaarlijke lading beschouwd. De Paksoy 1 vervoerde op het moment van de aanvaring geen lading.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten