Voorlichtingsbijeenkomst Buurkracht Loppersum; Combineer versterken met besparen

Loppersum – Versterking van woningen biedt een uitgelezen kans om gebruik te maken van aanvullende subsidieregelingen om het energiegebruik te verlagen. Voor inwoners van Loppersum die die kans willen grijpen, organiseert Buurkracht team Loppersum op 4 juli een voorlichtingsbijeenkomst. Vanaf 19.30 uur (inloop) zijn genodigden en belangstellenden welkom in het gemeentehuis. Om 20.00 uur begint het officiële gedeelte. Deze informatieavond is speciaal bedoeld voor woningeigenaren die al een brief van de NCG hebben ontvangen over de versterking van hun woning. Verder is iedereen welkom die zich oriënteert op de koppeling van de versterkingsoperatie met energiebesparende maatregelen.

Buurkracht Loppersum wil woningeigenaren graag een handje helpen bij de keuzes die zij kunnen maken om hun te versterken woning tevens duurzamer te maken. Voor 50% van de kostprijs (€ 62,50 in plaats van € 125,-) kan Buurkracht Loppersum de komende maanden in ieder geval de eerste 80 woningeigenaren een energiescan en –rapport aanbieden van hun woning. Deze scan wordt uitgevoerd door Ecocert en gesubsidieerd door de provincie Groningen. Wie meedoet krijgt na onderzoek van woning en energiegedrag een overzichtelijk rapport geleverd. Daaruit kunnen de maatregelen worden gekozen die tegelijk met de versterking van de woning uitgevoerd kunnen worden. En er kan vaak veel meer dan de meeste mensen denken! Iedereen kan met soms geringe ingrepen aanzienlijke besparingen tot stand brengen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om woningen aanvullend meer levensloopbestendig te maken. Koppelkansen, heet dat in jargon.

Buurkracht helpt bij het maken van een passende keuze. Besparingsmaatregelen kunnen (deels) worden betaald uit de 4000-euro-regeling die de NCG tijdens de versterkingsoperatie aanbiedt. Aanvullende subsidies zijn mogelijk. Tijdens de bijeenkomst  van 4 juli wordt er meer verteld. De eigenaren/bewoners van de woningen in Loppersum die inmiddels door de NCG zijn onderzocht, zijn persoonlijk uitgenodigd. Uiteraard zijn andere belangstellenden ook (al vast) welkom. Immers: de komende jaren zullen nog heel wat woningen versterkt gaan worden. Dus grijp die kans om gelijk maatregelen voor energiebesparing te (laten) treffen.

Ondersteuning

Buurkracht  team Loppersum bestaat uit Ger van Dam, Helene Mantel, Henriëtte Wieringa. Zij worden ondersteund door de vele deskundigen die onder de naam Buurkracht landelijk en vanuit de stad Groningen actief zijn. Buurkracht Loppersum kan de komende jaren overigens nog best wat helpende handen gebruiken. De versterkingsoperatie van de NCG is nog maar net begonnen en er staat nog heel wat te gebeuren. Wie mee wil doen kan zich melden tijdens de informatiebijeenkomst of via www.buurkracht.nl/loppersum. Via e-mail mag ook. Mailadres: vandamger@gmail.com.

Back to top button