2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 05:17

Anneke Duit nieuwe manager IVAK

Delfzijl – Per september 2017 is Anneke Duit de nieuwe eindverantwoordelijk manager van de stichting IVAK, Centrum voor kunst en cultuureducatie in de DAL regio.  Het bestuur van de nieuwe stichting, dat ontstaan is uit het besluit tot liquidatie van de gemeenschappelijke regeling IVAK, de Cultuurfabriek, heeft Anneke Duit officieel benoemd.

Anneke is 54 jaar en studeerde sociale en politieke wijsbegeerte aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en studeerde aan de Sociaal Pedagogische Academie in Amersfoort . Het Nieuwe Hoofd Kunst- en Cultuureducatie was tot en met 2015 wethouder in de gemeente Pekela, met o.a. de portefeuille onderwijs en welzijn, daarvoor was zij wethouder in de gemeente Nijmegen. Zij was leidinggevende/directeur van welzijn- en onderwijs organisaties in Stadskanaal en Nijmegen. Anneke Duit woont in Nieuwe Pekela.

Anneke over de functie: “Deze nieuwe organisatie heeft zoveel potentie! Er gebeurt hier natuurlijk al ontzettend veel moois, maar nu het  een verbindende organisatie is geworden, die zelfstandig verder kan, zijn vooral ook de nieuwe kansen een geweldige uitdaging. Het lijkt me fantastisch daar straks sturing aan te mogen gaan geven!”.

Het bestuur van de Stichting IVAK is blij met de benoeming van de nieuwe eindverantwoordelijk manager. Het is de afronding van een traject van een jaar waarin de liquidatie van de gemeenschappelijke regeling IVAK onderzocht en gerealiseerd werd en waarin een forse reorganisatie en transitie naar een zelfstandige stichting heeft plaatsgevonden.

Anneke neemt het stokje over van interim directeur Johan Boonekamp.  Hij heeft het afgelopen jaar met veel passie en energie het bedrijf geleid en de liquidatie en reorganisatie succesvol doorgevoerd. Het nieuwe cultuurbedrijf gaat met een financieel gezonde basis en een sterk inhoudelijk concept vol vertrouwen de toekomst in. Bij de start van het nieuwe culturele seizoen, staan de medewerkers o.l.v. het nieuwe hoofd Kunst- en cultuureducatie vol enthousiasme klaar voor alle inwoners en scholen van Delfzijl, Appingedam en Loppersum. Samen, maken we er weer een prachtig cultuurseizoen van.

Stichting IVAK

Vanaf mei 2017 is de Stichting IVAK opgericht. ‘Wij willen sterk investeren in nieuwe samenwerkingsinitiatieven op het snijvlak van amateurkunst, professionele kunstenaars en kunstdocenten en onderwijs en willen ook de link leggen naar maatschappelijke organisaties, zorg, toerisme, bedrijfsleven en overheid. Wij geloven dat kunst & cultuur je leven kleur geeft en mensen vrolijker en gelukkiger maakt’.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten