fbpx
maandag 25 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Voorlichting over online fraude en cybercriminaliteit op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum

Appingedam – Woensdagmiddag vond de laatste van de drie rondes van de voorlichting Online Fraude en Cybercriminaliteit van Stichting Halt aan alle 1e en 2e klassen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum in Appingedam plaats.

Verzuimcoördinator en tevens anti-pestcoördinator Michiel Mud had het aanbod van Halt om de gastlessen te verzorgen met beide handen aangenomen. Mud vond het onderwerp dusdanig actueel dat hij dit een leerzaam onderwerp vond voor alle eerste en tweede klassen van de havo/vwo school.

In de les zijn de leerlingen bewust gemaakt van de risico`s van online fraude en cybercriminaliteit. Wat mag je online wel en niet doen? Vervolgens is er ingegaan op de gevolgen voor slachtoffers, daders en de omgeving. Als laatste zijn de leerlingen voorgelicht over online fraude en om cybercrime te herkennen en voorkomen. Hiervoor kregen de leerlingen handelingsperspectieven aangereikt. In de voorlichting gingen we met de leerlingen in op de volgende onderwerpen van online fraude en cybercriminaliteit: wat zijn geldezels, identiteitsfraude, aan- en verkoopfraude, hulpvraagfraude, phishing, en hacken.

Door middel van een quiz, video’s en casuïstiek gingen de docenten het gesprek aan met de leerlingen. Aan het einde van de les konden de leerlingen een QR code scannen die ze verwijst naar een hand-out met extra informatie en tips. In het nieuwe kalenderjaar zullen alle 3e klassen ook dezelfde voorlichting gaan krijgen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer