Voorjaarsconcert Toonkunstkoor Delfzijl in goed gevulde Kruiskerk

Delfzijl – Voor een goed gevulde Kruiskerk gaf het Toonkunstkoor Delfzijl haar voorjaarsconcert met een gevarieerd programma. De avond werd geopend door een Prelude van Bach, gespeeld door Klaas Hoek op het Mannborg harmonium. Dit is een zeer bijzonder instrument waarvan nog slechts 15 exemplaren bestaan. Ook het Ave Verum speelde hij op dit instrument. De harpiste Machteld Kerkmeester liet een prachtig stuk horen van J. Thomas, gebaseerd op het gedicht “the legacy” van Thomas More.

Het koor zong voor de pauze een tweetal cantates van Felix Mendelssohn Bartholdy, met na de pauze het bekende Requieum van Gabriel Fauré. De solisten Alina Rozeboom (sopraan) en Roele Kok (bariton) brachten op ontroerende wijze tot uitdrukking de smeekbede om bevrijd te worden van de vrees voor de dood. De instrumentale begeleiding door harmonium, harp en cello (Eleanore Tan) gaven deze uitvoering een extra dimensie. Dat dit werd gewaardeerd door het publiek bleek wel uit het langdurige applaus dat dirigent Vincent Hensen en alle uitvoerenden ten deel viel.

Op 26 november geeft het Toonkunstkoor Delfzijl het najaarsconcert in de Nicolaikerk te Appingedam. Dan zal o.a. Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms worden uitgevoerd. Hierbij  bestaat de mogelijkheid om op projectbasis mee te komen zingen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden of informatie inwinnen voor 1 juni a.s. via info@toonkunstkoordelfzijl.nl.

Back to top button