Loppersum – De voorbereidingen voor Koningsdag zijn alweer in volle gang. Linten en stoepkrijt sieren de straten al enige tijd in het centrum van Loppersum om gereserveerde plekjes voor de vrijmarkt te markeren.

Kinderparade

Zaterdag 22 april worden de festiviteiten afgetrapt met de kinderparade door Loppersum. Kinderen kunnen zichzelf en hun fietsen, skelters, bolderwagens of andere voertuigen hullen in het thema circus. Vanaf 14:00u zal de parade door verschillende straten het dorp doorkruisen. Aan het einde van de parade volgt er een kinderdisco met spelletjes in Jeugdsoos Flits. De prijsuitreiking voor de leukste versieringen zal rond 15:00u zijn in de Jeugdsoos.

Koningsdag 27 april

De jaarlijkse vrijmarkt in Loppersum komt er weer aan. De organisatie heeft weer een gevarieerd aanbod voor jong en oud samengesteld. Honderden kleedjes en kraampjes vormen de grote vrijmarkt. Gelijk aan vorig jaar is er ook weer een Kidsplein met onder andere popcorn, springkussens en een heuse mini kermis. De vrijmarkt opent om 9 uur in de ochtend en sluit om 5 uur in de middag.

In het dorpshuis heeft de Historische Vereniging Loppersum de (foto) expositie Van melkventer tot SRV-man. In de Petrus en Pauluskerk houdt fotoclub de Wiemers een expositie met het thema ‘’Hobby’’.

Op het marktplein staat een podium waar in de ochtend optredens verzorgt worden door de Lopster Störmvogels. Vanaf lunchtijd neemt DJ Peter Zuidhof het stokje over, welke aan het eind van de middag en in de avond afgewisseld wordt door de bekende band Melrose. De optredens van DJ Peter Zuidhof en Melrose zullen tot in ieder geval 9 uur in de avond afwisselend door gaan.

Het Oranje Comité is erg blij en trots weer een gevarieerd aanbod te hebben samengesteld voor jong en oud.

Advertenties