Voorbereidingen Covid-19 Edition Spooktocht Appingedam in volle gang

Appingedam – De vergunningsaanvraag voor de  achtste mega-spooktocht in Appingedam op 22 en 23 oktober is ingediend met dit jaar een heel Corona protocol erbij. Na een jaar van afwezigheid omdat alle evenementen in 2020 verboden waren is het de organisatie gelukt om een overtuigend en veilig protocol te schrijven, denken ze.

Er is uitgebreid gesproken met de SASA als overkoepelende evenementen begeleiding in Appingedam waar spooktocht Appingedam onder valt. Samen met hen zijn er een aantal aanvullende afspraken gemaakt. Deelnemers zullen voor en  tijdens het evenement zich dan ook aan een aantal extra maatregelen moeten houden welke omschreven zullen staan op grote spandoeken.

Maximaal 800 deelnemers
Verder laat de organisatie dit jaar minder deelnemers toe om beter te kunnen reguleren in plaats van 900 deelnemers mogen er dit jaar maar 800 deelnemers lopen op de route van 5 kilometer. Verder is er voor een veel grotere startlocatie gekozen namelijk het ASWA-gebouw. De organisatie heeft hun favoriete startlocatie Joey`s bar hopelijk voor één keer verlaten.

De voorbereidingen voor een van de grootste spooktochten in de wijde omgeving zijn momenteel in volle gang. De Totum Performance Group die elk jaar als vast onderdeel de vuurshow verzorgt, hebben ook dit jaar weer iets geweldig bedacht. Wat dat gaat worden wilde de organisatie nog niet zeggen maar spectaculair word het zeker zegt voorzitter Hildo Winkels. Er zijn nog gesprekken gaande om ook weer een groot kermis spookhuis naar Appingedam te halen. Alleen is dit momenteel nog uiterst onzeker omdat de eigenaar van het spookhuis eigenlijk andere verplichtingen heeft van een reeds geplande kermis maar als die kermis gecanceld wordt komt hij naar Appingedam.

„Het succes van deze spooktocht zit hem in de kwaliteit en enthousiasme van een grote groep vrijwilligers zonder deze geweldige mensen geen spooktocht van dit niveau. Sommige vrijwilligers bouwen een compleet decor en studeren een heel toneelstuk in. ”

Samen met Grietje Winkels, Robert Mud, Erwin van der Kerke, Sander Mulder en Dennis Groot vormen zij het bestuur van de spooktocht.

Ruim 120 vrijwilligers actief tijdens de Spooktocht
Doordat we het hele jaar samenwerken met andere spooktochten, organisaties en evenementen, krijgen we een professionele groep mensen bij elkaar die weten hoe je het beste deelnemers kunt vermaken,” vertelt Hildo Winkels. „ Daarnaast worden er echte acteurs ingehuurd om hun kunstje te tonen. Ongeveer 120 vrijwilligers die tot op het bot gemotiveerd zijn om los te gaan staan te trappelen om hun act neer te zetten en uit te voeren.”

„Een aantal van hen komt van heinde en ver naar Appingedam. Van Drachten, Rolde, Emmen tot aan Nijmegen toe om twee avonden lekker te griezelen waarbij niet de angst maar de humor de boventoon moet voeren.”

Doordat er bouwactiviteiten plaats vinden op het voormalig Eendracht terrein was de organisatie genoodzaakt om wederom op zoek  te gaan naar een nieuwe route. „Deze zal verassend leuk worden omdat ook steeds meer aanwonende mensen langs de route hun steentje bij dragen door stroom ter beschikking te stellen. Op die manier gaat de spooktocht nog meer leven met licht en geluid.” Op die manier gaat de spooktocht nog meer leven met licht en geluid.

Om een klein tipje van de sluier op te lichten. De deelnemers zullen stalen zenuwen moeten hebben om te ontsnappen uit een heuse Escaperoom.

Er is nog beperkt plaats voor deelname aan de spooktocht. Groepen tot maximaal 10 personen genieten voorkeur.  Opgeven kan via spooktochtappingedam@gmail.com of voor meer info kunt u kijken op www.spooktochtappingedam.nl

Back to top button