zondag 19 september 2021
19.9 C
Delfzijl

De Jonge Onderzoekers Eemsdelta weer van start op 13 september

spot_img

Appingedam – Vanaf maandag 13 september kunnen jongens en meiden met een interesse in techniek weer meedoen aan activiteiten van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta. Zoals gebruikelijk zijn we op maandagavond en donderdagmiddag te vinden in het technieklokaal aan de Opwierderweg 2 in Appingedam.

Programmeren vanaf 13 september
Programmeren staat weer op de agenda voor de maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Wie nog weinig ervaring heeft met programmeren start met het programmeren van een mBot. Als dit goed lukt is de volgende stap het pprogrammeren van een Arduino schakelbord. Hiermee kun je bijvoorbeeld een alarm aansturen. Gaat ook dit goed dan kan de stap worden gemaakt naar processing. Deelnemers leren dan zelf code schrijven.

Minicursussen hout en elektronica vanaf 16 september
De donderdagmiddag staat in het teken van hout en elektronica. Vanaf 16 september starten er verschillende minicursussen. Deelnemers kiezen een cursus die ze leuk vinden waarna ze meerdere weken aan hetzelfde werkstuk werken. In iedere cursus staat een bepaalde techniek centraal plus de bijbehorende gereedschappen. De minicursussen vinden plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur.

De komende periode kunnen deelnemers kiezen uit twee cursussen: ‘Expeditie Elektronica’ en ‘Mijn Magische Miniwereld’.

Meidenmiddag op 21 september
Op dinsdagmiddag 21 september, van 14.45 tot 17.00 uur draait alles om meisjes. Tijdens deze meidenmiddag bestaat ook de begeleiding uit alleen maar dames. Maar wel speciale dames. Ze hebben namelijk allemaal een technische opleiding afgerond en werken nu bij een groot tech-bedrijf in de regio Eemsdelta. Meisjes die geïnteresseerd zijn in techniek en willen weten hoe het is om bij een technisch bedrijf te werken kunnen deze middag al hun vragen stellen. Uiteraard is er ook tijd om een mooi werkstuk te maken.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over de activiteiten en aanmelden is te vinden op de website van De Jonge Onderzoekers.

Programmeren

Minicursussen hout en elektronica

Meidenmiddag

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten