7.7 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:43

Volleybalvereniging TRIAS wil weer naam maken

Delfzijl/Appingedam – De volleybalvereniging TRIAS wil weer naam gaan maken. De fusieclub van voorheen Memesa (CZN) en Thalassa (Devoc) begint 23 september met frisse moet aan het nieuwe seizoen. “Alle aanloopproblemen, zoals je die tegenkomt bij een fusieclub, zijn inmiddels wel opgelost en de vereniging staat er prima op” aldus Henk Beuker erelid van de nieuwe fusieclub en de nieuwe trainer van Heren 1. “Het bestuur is juist weer herkozen en achteraf mag je stellen dat de fusie eigenlijk vrijwel geruisloos is verlopen. Ik ben daar erg trots op en het is een compliment voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt. We gaan het komende seizoen daarom in met nieuw elan en willen weer aan de weg timmeren”. Dat geldt ook voor het eerste heren team van de vereniging.

Zij zullen daarin, sinds lange tijd, weer uitkomen in de derde divisie waarnaar zij het afgelopen seizoen zijn gepromoveerd. Het team zal daarin als underdog van start gaan. Trainer Henk Beuker heeft daar geen enkel bezwaar tegen.

“Als we ons in de derde divisie handhaven, dan ben ik al heel tevreden” is een uitspraak die dan ook begrijpelijkerwijs uit de mond van de trainer kan worden opgetekend. Toch kan worden gesteld dat deze uitspraak serieus moet worden genomen, want geen enkele speler van Heren 1 had aan het begin van het vorige seizoen waarschijnlijk gedacht dat men promotie naar de derde divisie zou afdwingen.

De TRIAS heren stappen dan ook met enige reserve de derde divisie binnen. “Er is niemand die nu te hoge verwachtingen heeft” zegt Henk Beuker. “Alle spelers zijn er van doordrongen, dat  we een heel moeilijk seizoen tegemoet gaan, maar we willen er allemaal voor gaan. Er wordt hard getraind en de intensiteit ligt hoog tijdens de trainingen. We zijn daarom ook alweer vanaf half augustus aan het trainen. We doen er alles aan om goed voorbereid ten tonele te verschijnen. Afgelopen weekeinde hebben we een oefenwedstrijd gepeeld tegen een van de topploegen uit de derde divisie van vorige jaar, Vios Kolham.

We hebben veel doorgewisseld om iedereen ritme op te laten doen. Ook hebben we wat spelers op andere posities uitgeprobeerd. Je ziet in het veld af en toe nog wat onrust, maar de dynamiek in de groep is goed en als je door de dingen die nog niet goed gaan heen kijkt dan hebben we best wel veel potentieel. De onrust heeft te maken met de onderlinge afstemming die er nog onvoldoende is, maar dat zal snel verbeteren. Reëel gesproken moeten we denk ik uitgaan van handhaving en als het enigszins kan zonder PD wedstrijden te spelen. Je moet ook niet vergeten dat we slechts twee maal anderhalf uur trainen per week. De groep is qua leeftijd zeer gevarieerd en een groot aantal spelers heb ik vroeger ook al eens training gegeven. Deze binding maakt ons ook mentaal heel erg sterk. Afgelopen seizoen hebben ze menig partij in de beslissende fase van de wedstrijd uit het vuur weten te slepen. Ook de PD wedstrijden, waarin de promotie naar de derde divisie werd afgedwongen, waren hiervan een voorbeeld. Ik vertrouw er op dat we deze mentale hardheid ook het komend seizoen zullen tonen”.

Toch meent Henk Beuker: “Ik heb genoeg realiteitszin om te beseffen, dat het komend seizoen geen records zullen worden gebroken. We krijgen dit jaar ook thuis vaker klop, want er lopen in de derde divisie een paar heel ervaren teams rond. Maar we zullen onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen.

Verder hoop ik dat we weer wat meer publiek gaan trekken zoals in het verleden. Dat kan de eerste keer op zaterdag 30 september om 18.00 uur, wanneer we onze eerste thuiswedstrijd spelen in Appingedam. Die steun van het publiek kan je soms net even over een dood punt heen helpen en dan kunnen er nog wel eens verrassingen vallen te noteren. Het publiek kan in ieder geval een fris en enthousiast team verwachten dat er alles aan zal doen”.

Bouwen aan de toekomst

Naast het handhaven in de derde divisie ziet Henk Beuker ook een taak voor zichzelf om de ploeg te verjongen. “Het team kent op dit moment een paar veertigers, een aantal twintigers en twee tieners. De gemiddelde leeftijd ligt op dit moment op 33 jaar. Voor volleybal valt dat op zich nog wel mee, maar het gemiddelde wordt wel iets vertekend door onze twee jongsters. Nu is leeftijd absoluut niet het enige criterium, maar een veertiger zal niet meer het eeuwige volleyballeven hebben en daar moeten we reëel in zijn. Daarnaast ben ik van mening dat ik ook ten opzichte van de vereniging een verplichting heb. We hebben momenteel een selectie van 10 man. Door allerlei omstandigheden heb ik de groep niet altijd compleet en kampen we met twee langdurig geblesseerden, daarom zou het fijn zijn wanneer we er nog een of twee spelers bij zouden krijgen. Alleen tijdens de trainingen zou het al mooi  zijn, wanneer we regelmatig met 10 tot 12 man zouden kunnen trainen. Omdat we maar zo weinig trainen leg ik de intensiteit van de trainingen vrij hoog dus dan heb je wel mankracht nodig op bepaalde posities, om regelmatig te kunnen wisselen. Mijn streven is dat er over twee á drie jaar een nieuwe basis beschikbaar is met een gemiddelde leeftijd van rond de 27 – 28 jaar en een wat evenwichtiger samenstelling van het team qua posities. Geïnteresseerde spelers kunnen zich dus melden”, laat Beuker glimlachend weten.

1e thuiswedstrijd Trias H1 – Dio Bedum H3, zaterdag 30 september 18.00 uur Sporthal Eelwerd, Appingedam.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten