fbpx
2.8 C
Delfzijl
29 november 2020 17:55

Reflecterend asfalt maakt Onderdendamsterweg veiliger

Warffum – De Onderdendamsterweg tussen Warffum en Onderdendam krijgt reflecterend asfalt en een nieuw fundament. De gemeente Eemsmond wil zo de veiligheid langs het Warffumermaar vergroten.

Het is voor het eerst dat de gemeente Eemsmond reflecterend asfalt laat aanleggen. Wethouder Harald Bouman: “De Onderdendamsterweg is inwoners van Warffum en de gemeenteraad al jaren een doorn in het oog. De weg is smal, er zitten veel bochten in en er zaten om de haverklap grote kuilen in de weg en de bermen. Het fundament van de weg is versterkt en om de veiligheid te vergroten komt bovenop dit nieuwe fundament reflecterend asfalt. De weg kan daardoor langer mee en we leveren op deze manier ook een bijdrage aan de verkeersveiligheid”.

Weg licht op

Het nieuwe asfalt reflecteert het licht van de weggebruikers waardoor het contrast tussen de lichte weg en de donkere berm scherper wordt. Ook zijn obstakels en andere weggebruikers door het reflecterende licht beter zichtbaar. Naast het reflecterende asfalt wordt aan weerszijden van de weg een strook bermbeton in een donkere kleur aangelegd. Hierdoor wordt de scheiding tussen weg en berm verduidelijkt.

In fases

Het reflecterende asfalt wordt aangelegd tussen de brug Hoantil en de gemeentegrens met Bedum. Volgend jaar wordt het gedeelte tussen de brug en de kruising Kloosterweg aangepakt. Als de ervaringen positief zijn, gaat de gemeente het asfalt ook op andere wegvlakken gebruiken. Naast dat het de veiligheid vergroot, heeft reflecterend asfalt ook als voordeel dat er minder snel spoorvorming ontstaat.

Aanstaande maandag 25 september om 8.45 uur legt wethouder Harald Bouman het eerste stuk reflecterend asfalt aan.

Volg ons op

10,576FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten