fbpx
24.6 C
Delfzijl
dinsdag 02 juni 2020
Home Sport Volleybal dames Trias weten laatste uit wedstrijd van het seizoen te winnen

Volleybal dames Trias weten laatste uit wedstrijd van het seizoen te winnen

Roden – Voor alweer de laatste uitwedstrijd van het seizoen moesten de dames van Trias afgelopen zaterdag naar Roden. Rovoc staat op het moment 7e en slechts enkele weken geleden ontving Trias dit team nog thuis in Appingedam. Daar was de uitslag 3-1 in het voordeel van Trias. Bij afwezigheid van coach Jeroen Hulck was voor deze gelegenheid een oude bekende gevraagd om de dames te coachen, namelijk: Dolf Langerhuizen (ex coach/trainer).

In de eerste set ging Trias goed van start. Al gauw werd duidelijk welke speelsters uit te zoeken met de service en aanvallend werden de nodige punten gemaakt. Ondanks dat niet alle passes goed bij de spelverdeelster aankwamen kon er toch voldoende worden afgewisseld in de aanval. Rovoc gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef vechten om in de set te blijven. Het beloofde een spannende set te worden waarin Trias aan het langste eind trok. Met 22-25 wisten de dames de eerste set te winnen.

De tweede set begon Trias wat minder. Er was wat onduidelijkheid in de pass waardoor de dames al snel tegen een aardige achterstand aan keken. Met  de nodige time-outs en enkele wissels probeerde de coach de dames er weer bovenop te krijgen. Deze set bleek dat ook de dames van Trias niet zomaar van plan waren de set op te geven. Met de nodige strijdlust wisten ze nog aardig in de buurt te komen. Helaas ging de setwinst naar Rovoc, met 25-19.

Omdat de dames een redelijk goed gevoel hadden overgehouden aan het eind van de tweede set gingen ze vol vertrouwen de derde set in. Deze beloofde er weer een vol strijdlust te worden. Beide teams wisten van geen opgeven wat het voor het publiek natuurlijk uiterst spannend maakte. Voor trias zelf zorgde het af en toe voor wat onrust maar toch bracht deze strijdlust de nodige positieve energie met zich mee. Met 23-25 wisten ze deze set naar zich toe te slepen.

Zowel in de aanval als in de blokkering moest in de vierde set wat aangepast worden. Daar waar Trias de eerste twee sets voornamelijk wist te scoren in de rechtdoor kreeg Rovoc dat nu in de gaten. Het was even zoeken naar nieuwe mogelijkheden om te scoren. Rovoc zelfs sloeg de voorgaande sets alle diagonaal maar hadden deze set ook in de aanval hun tactiek aangepast, de rechtdoor was hun nieuwe plek om te scoren. Hoewel Trias aan het begin van deze set op een kleine voorsprong wist te komen ging het aan het eind van de set gelijk op. Helaas kon Trias de voorsprong niet meer terugpakken en verloren ze deze set met: 25-22

Dat betekende dus een beslissende vijfde set! Hoewel iedereen wat vermoeid begon te raken was er van opgeven nog absoluut geen sprake. Trias begon de set met een minimale voorsprong maar kon zich geen fouten veroorloven. Zo was ook deze set er een om bij op het puntje van je stoel te zitten. Met 14-16 wisten ze uiteindelijk de set te winnen!

Al met al een wedstrijd vol spanning en strijdlust. Er rest de dames dit seizoen nog maar één wedstrijd. Op 22 april wordt deze om 18:00 in Eelwerd gespeeld tegen de koploper Stentor DS 2.

Advertenties