fbpx
23.1 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Evenementen Geslaagd voorjaarsconcert van het Toonkunstkoor Delfzijl in de Nicolaïkerk

Geslaagd voorjaarsconcert van het Toonkunstkoor Delfzijl in de Nicolaïkerk

Appingedam – Het voorjaarsconcert van het Toonkunstkoor Delfzijl onder leiding van dirigent Vincent Hensen stond in het teken van de passietijd. Heel verrassend begon het koor te zingen terwijl ze in het koor stonden opgesteld. Slechts begeleid door de piano werden op ingetogen wijze de beide werken van Mozart “Ave Verum Corpus” en “De profundis” uitgevoerd. Nadat het koor op het podium had plaats genomen werd van Joseph Haydn “Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze” gezongen, waarbij de begeleiding werd verzorgd door het orkest Suonare d’Amatori. In dit werk wordt een samenspraak tussen een enkeling –in dit geval door de solisten- en de gemeente (het koor) ten gehore gebracht.

Dit samenspel werd op indringende wijze door koor en solisten uitgevoerd. Na het verstilde zevende kruiswoord “Vader, in Uw handen beveel ik Mijn geest” volgde een uitbarsting van snelheid en geluid in het laatste deel “Terremoto” waarin de aardbeving en de opening van de graven na het sterven van Christus wordt uitgebeeld. Het publiek was merkbaar onder de indruk. Na een secondenlange stilte barstte een luid applaus los.

Het Toonkunstkoor Delfzijl begint nu met de repetitie van een kerstoratorium “Der Stern von Bethlehem” van Jozef Gabriel Rheinberger. Projectzangers zijn van harte welkom. Info via www.toonkunstkoordelfzijl.nl.

loading...