10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:18

Volleybal dames Trias makkelijk langs Oranje Nassau

Delfzijl – Deze week kwamen de volleybal dames van Oranje Nassau dames 4 op bezoek in Delfzijl. Een tegenstander waarvan de enige informatie was dat zij tiende stonden op de ranglijst. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat het een makkelijke pot zou worden. Natuurlijk is het gevaarlijk om met deze instelling de wedstrijd in te gaan dus coach Jeroen Hulck wees de dames erop scherp en geconcentreerd te beginnen.

Zoals verwacht bleek in de eerste set dat met serve druk een hoop kon worden bereikt. De dames van Oranje Nassau stonden niet sterk te passen. In combinatie met een paar heerlijke aanvallen op het midden kwam Trias al gauw op een grote voorsprong. Zoals dit seizoen al wel vaker is gebeurd kwam de tegenstander dankzij de sterke service amper aan spelen toe. Doordat ze het moeilijk hadden met de pass kwam Oranje Nassau zelf weinig tot aanvallen en wisten de dames van Trias deze set erg gemakkelijk te winnen, 25-13.

Meteen werd door de coach duidelijk gemaakt dat Trias zich niet moest laten meeslepen door het mindere niveau van de tegenstander, zoals de dames in eerdere wedstrijden wel deden. Over het algemeen is het moeilijk het beste uit een team te halen wanneer de tegenstander beduidend minder is. Belangrijk is dan degelijk spel en weinig fouten maken. Hoewel Trias deze set de tegenstander iets dichter bij liet komen dan nodig was trokken ze ook deze set naar zich toe met 25- 18.

Voor de overige sets kregen de damesĀ  eigenlijk dezelfde tips mee. Hoewel het niveau in de tweede set wellicht iets terug zakte was dit in de laatste twee sets niet het geval. Was het niet de service waarmee dan wel direct of indirect werd gescoord, was het wel een prachtige aanval van met name het midden die Trias de punten bracht. De laatste twee sets werden dan ook vrij eenvoudig gewonnen met 25-13 en 25-8.

Helaas voor het publiek een saaie wedstrijd maar voor de dames van Trias goed om het zelfvertrouwen terug te krijgen na de nederlaag voor vorige week.

Aanstaande zaterdag staat een spannende wedstrijd op het spel. Dan spelen de dames om 20:00 uur thuis in Appingedam tegen Extudiantes dames 1, een sterke ploeg die tot nu toe alle wedstrijden heeft gewonnen.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten