fbpx
13.7 C
Delfzijl
31 oktober 2020 14:24

Rugbyclub Phoenix wint Noordelijke derby

Delfzijl – Voor het wisselvallig spelend Phoenix stond deze keer de Noordelijke derby tegen Groningen 2 op het programma. kijkend naar de historie tussen beide teams staan deze wedstrijden altijd garant voor veel spektakel en ook ditmaal stelden beide teams de vele toeschouwers niet teleur. Gelijk vanaf het startsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Takens gaven beide teams elkaar geen centimeter terrein cadeau. Toch waren het de mannen van Phoenix die langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe trokken en meter na meter de Stadjers verder terug drukten.

Door goed verdedigen van de Stadjers wist Phoenix echter nog geen punten te scoren. De Stadjers leken de boel goed onder controle te hebben. Toch wist Phoenix plotseling door goed werk van Erik Kuiper de line- out van Groningen over te nemen. Scrumhalf Alex Brockholz zette direct de snelle mannen in de lijn aan het werk en uiteindelijk wist Lex Ronde in de uiterste hoek van het veld de eerste try van de wedstrijd te scoren. De daaropvolgende conversie wist Ronde echter niet te benutten waardoor het bij een 5 – 0 voorsprong bleef.

Het spelbeeld veranderde daarna niet. Beide teams vochten hard voor elke meter en over en weer waren er kleine kansen die lange tijd niet benut werden. Vlak voor rust leken de mannen van Phoenix enigzins vermoeid. Groningen zette de Delfzijlsters steeds meer onder druk en een moment van onoplettendheid van de Delfzijlsters werd direct afgestraft door de Stadjers. Een goede steal van de Groningers werd direct beloond met een try. Doordat ook de Stadjers het vizier niet op scherp hadden werd het 5 – 5, wat eveneens de ruststand was.

Na de pauze gingen beide ploegen verder met de bikkelharde strijd. het waren wederom de mannen van Phoenix die goed begonnen. Een sterke scrum van Phoenix gaf Merijn Brouwer de mogelijkheid om de bal op te pakken en dwars door de verdedigende lijn van de Groningen te stormen. Hierdoor werd de stand naar 10 – 5 gebracht. Ditmaal werd de conversie gemist door Rolf Oosterhuis. Phoenix bleef de Stadjers terugdringen. Aanval op aanval werden opgezet door de goed leidende Alex Brockholz. Tries werden er niet gescoord doordat Groningen zeer goed verdedigde. Echter wist Phoenix de stand wel naar 13 – 5 te brengen door een rake penalty kick van Oosterhuis.

De slotfase van de wedstrijd werd Phoenix keer op keer verder terug gedrukt. Groningen bleef maar aanvallen om terug te komen in de wedstrijd. Echter wisten de voorwaartsen van Phoenix constant de line- outs te winnen en ook de scrums zorgden voor goed verdedigend platform waardoor er met kicks langzaam maar zeker terreinwinst werd geboekt. Ondanks een wisselvallige discipline maar vooral door keihard werken wist Phoenix de overwinning binnen te slepen en dat kan zeker een teamprestatie van formaat genoemd worden.

Volgend weekend hebben de mannen van Phoenix rust. Dit zullen ze hard nodig hebben want zondag 6 november staat de zware uitwedstrijd tegen rugbyclub Drachten op het programma.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,221VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten