Volg deze stappen voor een succesvolle eerste roadtrip

Nederland – Heb jij altijd al een roadtrip willen maken en heb je eindelijk het besluit genomen om op pad te gaan? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om er voor te zorgen dat jouw droomreis een succes wordt. Omdat je voor het samenstellen van een roadtrip waarschijnlijk wel gebruik zult maken van een online reisaanbieder is het handig om vooraf te weten hoe andere klanten elke site beoordelen.

Kies voor een gerenommeerd reisbureau

Heb je altijd al met een camper door de Verenigde Staten willen trekken? Of wil je door Europa trekken en zoveel mogelijk hoofdsteden bezoeken? Het is verstandig om de hulp in te roepen van een reisbureau dat ervaring heeft met het land of de landen waar je heen wilt. De reisspecialisten van deze aanbieders stellen samen met jou de perfect roadtrip samen en helpen je met zaken zoals een visum, het huren van het juiste voertuig en eventuele overnachtingen. Bovendien weten zij of je met je Nederlandse rijbewijs mag rondrijden in het land waar je heen wilt of dat je daar een internationaal rijbewijs voor nodig hebt. Met een simpele zoekopdracht vind je online al snel een overzicht van reisbureaus die voor je klaar staan.

Zo vrij als een vogel

Tijdens een lange roadtrip ben je zo vrij als een vogel en kun je gaan en staan waar je wilt. Of toch niet? Houdt er rekening mee dat het soort voertuig dat je voor je rondreis gaat gebruiken bepaalt waar je wel en waar je niet heen kunt. Je hoeft natuurlijk niet iedere kilometer vooraf al uit te stippelen maar kijk wel goed naar waar je bijvoorbeeld wilt overnachten. Als je met je eigen auto gaat of een auto huurt dan ben je afhankelijk van accommodaties langs de route die soms behoorlijk in prijs en kwaliteit kunnen verschillen. Met een camper heb je meer vrijheid, maar lang niet overal kun je zomaar ’s nachts parkeren en overnachten. Niemand zit per slot van rekening op problemen met lokale politie te wachten tijdens een roadtrip.

Denk aan de juiste verzekering

Het is aan te raden om een goede verzekering af te sluiten om een roadtrip tot een succes te maken. Zelfs als er iets vervelends gebeurd, wat natuurlijk niemand wil, ben je er zeker van dat je goed gedekt bent. Kijk dus voor het afsluiten van een reisverzekering naar de voorwaarden. Zorg er ook voor dat je voertuig over de juiste polis beschikt, bij veel verzekeringen moet je bijvoorbeeld extra betalen voor het verzekeren van ramen en banden.

Geniet!

Het allerbelangrijkste advies om een roadtrip tot een succes te maken is door elke kilometer te genieten. Zo’n reis is namelijk de beste manier om een land of streek goed te leren kennen. Tenzij je als Max Verstappen over Rijkswegen wilt scheuren kun je heerlijk de tijd nemen om in plaatselijk steden en dorpen de traditionele lekkernijen en cultuur te leren kennen. Ga je liever de natuur in? Je kunt tijdens je roadtrip zo vaak en lang stoppen als je zelf wilt bij mooie watervallen, besneeuwde bergtoppen of schitterende plekken om te overnachten.

Back to top button