Voetbalkamp NEC Delfzijl met 80 deelnemers een groot succes

Delfzijl – Op sportpark Centrum vond afgelopen weekend het NEC Delfzijl Voetbalkamp plaats. Meer dan 80 jongens en meiden uit de eigen jeugdopleiding genoten van vrijdagavond tot zondagmiddag van verschillende (voetbal)activiteiten.

Na de succesvolle 1e editie van 2019 kon het voetbalkamp vanwege de corona-maatregelen in 2020 geen
vervolg krijgen. Nadat bekend werd gemaakt dat er door jong en oud weer gevoetbald mocht gaan worden is het de organisatie, samen met vele vrijwilligers, gelukt om in korte tijd het voetbalkamp te realiseren. NEC Delfzijl had daarmee een primeur, zij ontvingen een evenementenvergunning en daarmee werd het voetbalkamp het eerste evenement na lange tijd in de gemeente Eemsdelta. De editie van 2021 werd, mede door de zonnige weersomstandigheden, een groot succes.

Op vrijdagavond werden de kinderen ontvangen op het sportpark, dat met springkussens, tenten en versiering was omgetoverd tot een heuse feest-camping. Na een fanatiek potje voetgolf en bingo konden de kinderen blijven slapen in grote tenten op het hoofdveld. Zaterdag werd er hard getraind en speelden de kinderen verschillende voetbalspellen en wateractiviteiten. In de avond gingen de kinderen Delfzijl in om, met de hulp van vele behulpzame inwoners en ondernemers, als team de meeste challenges te behalen.

Zondag staken alle kinderen hun laatste energie in hetspelen van het EK 4×4 toernooi en werd het kamp afgesloten met een bloedstollende finale bij het penalty schieten. Na een lunch met pannenkoeken gingen alle kinderen moe, maar met een fantastische belevenis als herinnering terug naar huis.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2803″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button