vrijdag, oktober 15, 2021
11.3 C
Delfzijl

Extra hulp voor ondernemers bij steunpunt Appingedam

Appingedam РSpeciaal voor ondernemers komen er spreekuren op de steunpunten van het IMG, te beginnen in Appingedam. Ze kunnen er direct in gesprek met een jurist van het IMG. Aanleiding vormt de start van een waardedalingsregeling voor verkochte bedrijfspanden die vanaf vandaag, 1 juli, ingaat voor ondernemers in Loppersum en Appingedam.

Eerste ondernemersspreekuur
Het eerste spreekuur ond op maandag 5 juli plaats op het steunpunt van het IMG in Appingedam, waarna dit wekelijks wordt herhaald. Het steunpunt is gevestigd in het ASWA-gebouw aan de Burgemeester Klauckelaan 16. Het is bedoeld voor ondernemers uit Loppersum en Appingedam en het is niet nodig om een afspraak te maken. Er is op die uren niet alleen een jurist, maar ook een zaakbegeleider aanwezig.

Maatwerk
In Appingedam en Loppersum is het vanaf afgelopen maandag mogelijk vergoeding aan te vragen voor waardedaling van verkochte bedrijfspanden. Anders dan bij woningen is er geen methode om schade door waardedaling te bepalen op basis van een adres en postcode. Voor elk object afzonderlijk is er voor toekenning van een vergoeding een maatwerk beoordeling nodig van een onafhankelijke taxateur. Mede vanwege dit maatwerk, moet de ondernemer meer informatie aanleveren dan bijvoorbeeld bij de Waardedalingsregeling voor woningen doorgaans het geval is.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021