Voedselbank Eemsdelta ziet aanvragen voor voedselpakketten met 40% stijgen

Delfzijl – Bij Voedselbank Eemsdelta komen donaties binnen met omschrijvingen als: ‘energiecompensatie, er zijn mensen die het harder nodig hebben’. Mochten inwoners uit de regio ook de energiecompensatie niet nodig hebt, overweeg dan om dit aan een goed doel te schenken, wellicht de Voedselbank in je eigen gemeente of Voedselbank Eemsdelta.

Bij Voedselbank Eemsdelta lopen de aanvragen voor voedselpakketten op. Begin juni 2022 wekelijks ongeveer 120 voedselpakketten, afgelopen vrijdag stond de teller al op 166 klanten die een voedselpakket kwamen ophalen. Dat is een verhoging van bijna 40%.

Daar komt bij, dat de voedselbank steeds minder producten van de supermarkten ontvangen door onder andere hun eigen acties tegen voedselverspilling. Kan u door de stijgende kosten van levensonderhoud en/of de hoge energiekosten niet meer rondkomen -te weinig leefgeld- schroom dan niet en schakel tijdig hulp in. Er zijn diverse instanties die u willen en kunnen helpen.

Op de website www.voedselbankeemsdelta.nl kun je alvast een aanvraag voor een voedselpakket indienen.

Wie de voedselbank wil steunen en z’n energiecompensatie ook wil doneren, kan het bedrag overmaken naar bankrekeningnummer NL80 RABO 0122 2957 30 ten name van Voedselbank Eemsdelta Delfzijl. 

Doneren cadeaukaart: heeft u een cadeaukaart ontvangen van de Postcode Loterij t.w.v. € 12,50 en gaat u deze kaart niet zelf verzilveren, activeer dan de kaart dan vóór 13 november 2022 en stuur daarna de cadeaukaart op naar Waddenweg 2 9933 KH Delfzijl of deponeer de kaart in de brievenbus van de Voedselbank.

Back to top button