Voedselbank Eemsdelta past normbedragen aan vanwege de sterk gestegen kosten

Eemsdelta – Vanwege de sterk gestegen kosten van levensonderhoud en de inflatie heeft de koepelorganisatie Voedselbanken Nederland besloten om de normbedragen voor het verkrijgen van een voedselpakket te verruimen.

Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: we tellen alle inkomsten op. En trekken daar vaste lasten vanaf. Denk daarbij aan huur/aflossing, gas, licht, ziektekostenverzekering, abonnementen, enzovoort. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan het ‘normbedrag’? Dán helpen de vrijwilligers van de voedselbank je graag.

Voorbeeld: Ben je alleenstaand en houd je minder dan € 300,- over voor eten en kleding? Dan kom je in aanmerking. Die € 300,- is het normbedrag voor een alleenstaande zonder kinderen.

In de tabel zie je welk normbedrag voor jou geldt vanaf 17 september 2022. De normbedragen zijn per maand. De hoogte hangt af van de grootte van je gezin.

Meer info en een aanvraagformulier vind je op de website: voedselbankeemsdelta.nl
of vraag de brochure aan: relatiebeheer@voedselbankeemsdelta.nl

Back to top button