Fietsfestival Eemsdelta benadrukt het belang van bewegen ongeacht leeftijd of beperking

Delfzijl – Afgelopen vrijdag vond het eerste fietsfestival plaats in de gemeente Eemsdelta, in de sporthal van de Brede School Noord konden belangstellenden zich laten informeren over de verschillende vormen van bewegen op een fiets. Zo kon er een e-bike, duofiets, driewielfiets of racerunner worden uitgeprobeerd of fietsend een smoothie maken op een smoothie bike.  

Wethouder Jan Menninga benadrukte tijdens zijn openingswoord het belang van bewegen, ook al is dit op een aangepaste manier zoals met een duofiets. “Het is van belang om veilig te kunnen fietsten, denk hierbij aan goede fietspaden, hiervoor hebben wij als gemeente Eemsdelta nog een taak om diverse fietspaden op te knappen. Ook de aanleg van nieuwe fietspaden zoals naar diverse scholen in de gemeente”, vertelt Menninga.

Het fietsfestival werd georganiseerd door Huis voor de sport Groningen, diverse instanties hadden zich bij dit initiatief aangesloten. Zo was het project Fietsmaatjes is aanwezig met duofietsen, waren er leveranciers met driewielfietsen en Uniek Sporten Uitleen met een handbike en racerunner. Ook was de Fietsersbond aanwezig.

Tijdens het fietsfestival werd ook aandacht besteed aan de Week tegen Eenzaamheid. Wie behoefte had aan een goed gesprek was welkom bij de huiskamergesprekken van Cadanz Welzijn.

Back to top button