fbpx
12.8 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Algemeen Voedselbank Delfzijl- Appingedam gaat verhuizen naar De Ark

Voedselbank Delfzijl- Appingedam gaat verhuizen naar De Ark

Delfzijl – De Protestantse Gemeente te Delfzijl wil per 1 januari 2019 De Ark, aan de Waddenweg 2, verhuren aan Stichting  Voedselbank Delfzijl- Appingedam. Beide partijen zijn in gesprek met elkaar om deze verhuizing te realiseren. Op 14 mei heeft het bestuur van de Protestantse Gemeente te Delfzijl dit voorstel met haar leden in het gemeenteberaad besproken. Op 23 mei is hierover een definitief besluit genomen. Op dit moment is de Voedselbank nog gehuisvest aan de Europaweg 60, het voormalig gymlokaal de Flambouw.

Gezamenlijke zoektocht
De Voedselbank en de gemeente Delfzijl zijn in 2017 gestart met gesprekken over een betere huisvesting. Bestuurslid van de Voedselbank Piet Mollema: “De Voedselbank heeft goede gesprekken gehad met de gemeente Delfzijl over de wensen voor de huisvesting. We zijn erg blij met deze kans, deze nieuwe locatie kan ons veel mogelijkheden bieden”. De gemeente onderzocht diverse  huisvestingsmogelijkheden voor de Voedselbank toen het aanbod van De Ark kwam om van gedachten te wisselen over mogelijkheden van huisvesting in De Ark. Wethouder Meindert Joostens: “Dit aanbod kwam op een goed moment en is een unieke kans”. Ook voor de Protestantse Gemeente te Delfzijl is dit een mooie oplossing. De voorzitter van de Protestantse Gemeente te Delfzijl, Tjerk de Vries: “Met dit voornemen kan De Ark bijdragen aan een belangrijke maatschappelijke bestemming van de locatie binnen de gemeente en in het bijzonder in Delfzijl Noord”.

Voedselbank duurzaam onder dak in De Ark
Dit gebouw biedt de mogelijkheid voor duurzaam onderdak voor de activiteiten van de vrijwilligers van de Voedselbank. De Voedselbank wordt momenteel gerund door zo’n 30 vrijwilligers en levert aan zo’n 140 huishoudens wekelijks een voedselpakket.