2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 05:59

Subsidie voor De Rijdende Popschool in Termunten

Termunten – De gemeente Delfzijl gaat De Rijdende Popschool in Termunten structureel ondersteunen met een subsidie van € 3.500,- per jaar.

Sinds april 2017 komt De Rijdende Popschool naar Termunten om kinderen en volwassen les te geven onder begeleiding van een bandcoach. Wethouder Hans Ronde ziet veel voordelen in een Rijdende Popschool. Door de laagdrempeligheid van De Rijdende Popschool hoopt hij dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen enthousiast worden en zich muzikaal kunnen ontwikkelen. Naast de muzikale vorming brengt De Rijdende Popschool bewoners uit de dorpen Termunten, Termunterzijl, Woldendorp en Borgsweer ook dichter bij elkaar, waardoor de sociale samenhang wordt versterkt aldus de wethouder.

Financiële bijdrage vergroot toegankelijkheid
Het succes van De Rijdende Popschool is mede te danken aan de financiële bijdragen van een aantal subsidiegevers, waaronder nu ook structureel de jaarlijkse bijdrage van de gemeente Delfzijl. Door de financiële ondersteuning kan de eigen bijdrage van de deelnemers laag worden gehouden. Dit maakt dat De Rijdende Popschool in Termunten en omstreken voor iedereen toegankelijk is. Zo’n 25 kinderen en 15 volwassenen uit Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer spelen samen in bands. Zij oefenen in Jeugdsoos ‘t Spuigat in Termunten en in het kerkje van Borgsweer.

De Rijdende Popschool
Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles door samen te spelen in een band. De Rijdende Popschool rijdt met een bandcoach naar een dorp waar zij samen met de dorpsgemeenschap, gemeente en lokale basisschool een popschool neerzet in bijvoorbeeld het dorpshuis. De bandcoach zorgt voor muziekinstrumenten en geluidsapparatuur. Anders dan bij traditioneel muziekonderwijs worden de deelnemers gestimuleerd om zonder enige muzikale vorming aan de slag te gaan. Het plezier staat hierbij voorop!. De Rijdende Popschool werkt samen met het IVAK, waardoor deelnemers voor een verdere ontwikkeling de mogelijkheid hebben om bij het IVAK muzieklessen te gaan volgen. Voor aanmelden of meer informatie op de website van De Rijdende Popschool.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten