Vijftien gezinnen uit Appingedam krijgen waardebon van de Linda Foundation

Appingedam – Vijftien gezinnen uit Appingedam hebben een waardebonnen gekregen van de Linda Foundation. De waardebonnen met een totale waarde van € 610 kunnen worden ingeleverd bij b.v. een supermarkt, warenhuis en speelgoedwinkel.

De Linda Foundation kiest niet zelf de begunstigde gezinnen, maar deze worden aangedragen via instanties en gemeenten. Het gaat om gezinnen met kinderen onder de leeftijd van 18 jaar oud, die in armoede leven en niet voldoende leefgeld hebben om aan minimale behoeften van kinderen te voldoen.

De ASWA vond dat ook gezinnen uit Appingedam voor de Linda Foundation in aanmerking moeten komen en heeft ruim 20 gezinnen met kinderen gesproken die aan de criteria voldeden en hen vertelt hoe ze zich aan konden melden. De gezinnen die zichzelf hebben aangemeld werden door de Linda Foundation gescreend op de toelatingscriteria, vervolgens zijn de aanmeldingen nog door de ASWA gecontroleerd.

Linda de Mol:
“Als je met twee kinderen tachtig euro per week hebt om alles van te doen, en altijd gebukt gaat onder zorgen over geld, reken maar dat dit cadeau dan uit de hemel komt vallen”

En dat is ook zo, de gezinnen kunnen het nog steeds niet geloven, maar zijn er heel blij mee!

Back to top button