fbpx
donderdag 28 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Nieuw fietspad langs Oosterhorn volgens gebruikers geen veilig alternatief

Termunterzijl – Gisteravond werd er in Café-restaurant Jachthaven in Termunterzijl een informatiebijeenkomst gehouden voor een nieuw fietspad tussen Termunterzijl en Delfzijl. Dit nieuwe fietspad vervangt het huidige fietspad langs de dijk achter het chemiepark in Delfzijl wordt gesloten in verband met de veiligheid van de fietsers bij calamiteiten.

Onveilig alternatief
De gebruikers vooral ouders van kinderen, die dagelijks tussen Termunterzijl, Borgsweer en Delfzijl fietsen, lieten gisteravond tijdens de bijeenkomst aan wethouder Rijzebol weten dat het geboden alternatief in hun ogen meer gevaar voor de oplevert dan het fietspad langs de dijk. In de nieuwe situatie die loopt via een nieuw aan te leggen fietspad vanuit Borgsweer naar de oostkant van het Oosterhorn en komt uit op de Oosterwierum. De fietsers kunnen vervolgens over de bestaande fietspaden op de Oosterhorn verder. Hierbij krijgen de gebruikers van de fietspaden te maken met achttien in– en uitritten en twee gevaarlijke kruisingen. Hier door is de kans op een ongeval veel groter aldus de gebruikers. Op het huidige pad heb je geen verkeer en hoef je alleen maar rechtdoor.

Fietspad langs de dijk gaat dicht
De wethouder duidelijk weten dat het fietspad langs de dijk dicht gaat hier over is geen discussie mogelijk. Wel is hij bereid om nog een goed naar het nieuwe plan te kijken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,314VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer