6.9 C
Delfzijl
19 april 2021 10:11

Vijfde plaats voor Maarten Veninga op NK Indoorroeien in Amsterdam

KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken

Amsterdam – Dit weekend roeide Maarten Veninga naar een vijfde plaats bij de jongens 16 tijdens het Nederlands kampioenschap indoorroeien in Amsterdam. Hierbij wordt niet in boten geroeid maar op Concept 2 roeiapparaten die ook te vinden zijn in de meeste sportscholen. De afstand bedraagt 2 kilometer en deze moet zo snel mogelijk worden afgelegd.

Maarten kwam aan de start in een veld met 78 deelnemers vanuit het hele land. Met zijn tijd van 6 minuten en 37,2 seconden, bleef Maarten slechts 1,2 seconden van het brons verwijderd. Het was trouwens helemaal een groot feest voor de Noordelijke roeiers. Alleen de vierde plaats ging naar het Westen, voor de rest werd de top 5 gevuld met roeiers uit Groningen, Assen en Delfzijl.

Eva Griep startte in een veld van 59 meiden. Door de zenuwen en de adrenaline schoot zij als een pijl uit de boog tijdens haar wedstrijd. De veel te snelle start resulteerde in een vroege verzuring. Het grootste deel van de wedstrijd was het daardoor pijn lijden. Op karakter en wilskracht lukte het uiteindelijk wel om door te zetten en nog net in de top 50 te eindigen. Een goede ervaring voor de volgende keer.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten