fbpx
12.4 C
Delfzijl
donderdag 04 juni 2020
Home Evenementen Vierde editie Multiculty rond de Wending een groot succes

Vierde editie Multiculty rond de Wending een groot succes

Delfzijl – Het Multiculty Festival is gister ondanks het wisselvallige weer goed bezocht. De organisatie schat dat er 1000 bezoekers zijn geweest op het festival. Door de verscheidenheid aan activiteiten was er voor iedere leeftijdscategorie wat te doen en dit trok veel bekijks. Tijdens de opening van Multiculty werden er witte duiven vrijgelaten voor de verbroedering en verdraagzaamheid van de verschillende culturen in Delfzijl e.o.

Daarna trapte de presentatrice Annet het podiumprogramma af met Noord Got Talent. Waarbij verschillende deelnemers hun talenten konden showen op het podium om de grote prijs binnen te slepen. Alle deelnemers kregen een medaille mee naar huis voor hun deelname, maar stuk voor stuk waren het allemaal reuze goede kandidaten voor de hoofdprijs. Echter kan er maar een de winnaar zijn en de jury besloot dat Ilaisa van Delden met haar nummer Mag ik dan bij jou eerste werd, Marleys en Rayvano Bos volgde als tweede en Daeylin werd derde met haar prachtige optreden laat het los.

Na Noord Got Talent traden de dansers van dansschool The Legacy op met een work out en werden opgevolgd door de Reggaeband uit Almere. Na de Reggaeband volgde Erwin de Vries en werd er afgesloten met de MaRa band. In Bettingestaete trad Dilly op voor de bewoners. Het podium en Bettingestaete trok veel bekijks gedurende de dag, maar ook was het erg druk op de multiculturele markt. Deze wordt ieder jaar weer groter met verschillende culturele etenswaar, maar ook met kleding en info kramen.

Dit jaar werd er een samenwerking getroffen met verschillende andere organisaties. Zo ook Mindervalidensport Delfzijl, welke onder de vlag van het WDN werkzaam is, organiseerde tijdens Multiculty rolstoelbasketbal en Futsal Delfzijl organiseerde een straatvoetbaltoernooi. Beide organisaties zijn actief op het gebied van sport en de organisatie van Multiculty vond dit toch een belangrijk onderdeel om uit te breiden. Sport zorgt voor gezondheid, maar ook voor team gevoel.

Naast de samenwerking met Futsal en Mindervalidensport was er ook een samenwerking gevormd met Urban House Groningen. Deze een graffiti workshop voor jong en oud aanbood. Vele kinderen hebben hier aan meegedaan en genoten van de trucjes die er bij graffiti spuiten komen kijken. Ook werd er aansluiting gevonden bij Feestverhuurgroningen welke een stormbaan leverden voor de kinderen.

De organisatie van Multiculty mag terugkijken op een mooie succesvolle dag met haar zestig vrijwilligers en kijkt nu al uit naar Multiculty 2016.

Advertenties