Vier nieuwe Maatjes gecertificeerd bij SchuldHulpMaatje Eemsdelta

Eemsdelta – SchuldHulpMaatje Eemsdelta heeft afgelopen week aan vier nieuwe Maatjes hun certificaat overhandigd. De gemotiveerde nieuwe Maatjes hebben in de afgelopen maanden hun opleiding succesvol afgerond en zijn nu klaar om inwoners van de gemeente Eemsdelta te ondersteunen met financiële vragen en problemen.

De nieuwe Maatjes voegen zich bij het bestaande team van vrijwilligers dat zich inzet om de financiële gezondheid van huishoudens in de gemeente te verbeteren. Ze zijn opgeleid om te helpen met budgetteren, het aanpakken van schulden en het bieden van een luisterend oor.

“We zijn verheugd dat deze vier gedreven mensen zich bij ons hebben aangesloten,” zegt Greetje Molema, bestuurslid van SchuldHulpMaatje Eemsdelta. “Met hun hulp kunnen we nog meer inwoners bijstaan in het krijgen van grip op hun financiën.”

De nieuwe Maatjes zullen samen met het huidige team werken om inwoners van Eemsdelta gratis ondersteuning te bieden. Iedereen die worstelt met geldproblemen of vragen heeft over financiën wordt aangemoedigd contact op te nemen.

“Financiële problemen kunnen overweldigend aanvoelen, maar je bent niet alleen.” benadrukt Molema. “Onze Maatjes staan klaar om op een vertrouwelijke en respectvolle manier te helpen, ongeacht de grootte van het probleem.”

Contact
Inwoners van Eemsdelta die ondersteuning willen, kunnen zich aanmelden via www.schuldhulpmaatje.nl/eemsdelta of bellen naar 06-45344438. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een eerste kennismaking. Daarnaast is er iedere dinsdagmorgen, behalve in juli en augustus, van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur aan de Ede Staalstraat 5 in Delfzijl.

Geïnteresseerden die zich willen inzetten als Maatje, bestuurslid of op een andere manier bij willen dragen aan SchuldHulpMaatje zijn ook van harte welkom om contact op te nemen.

SchuldHulpMaatje Eemsdelta
SchuldHulpMaatje Eemsdelta is opgericht in 2022 en werkt effectief samen met kerken, gemeente Eemsdelta, maatschappelijke organisaties en andere hulpverlenende instanties, zoals Humanitas en Cadanz Welzijn.

Back to top button