maandag 18 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Vier keer winst voor roeiers Neptunus

Rotterdam – Zes wedstrijden, vier overwinningen en een tweede plaats dat was de oogst voor Neptunus dit weekend op de Willem Alexander Baan in Rotterdam. De laatste reguliere wedstrijd van het seizoen was voor Neptunus ook de meest succesvolle. 

Eva Griep begon op vrijdagavond met winst op de 500 meter sprint in het meisjes 16 veld. Met haar tijd had ze ook in het meisjes 18 veld de eerste plaats gehaald. Een goed begin van het weekeinde. Op zaterdag was er weer een eerste plaats voor Eva bij de meisjes 16, deze keer in de achtpersoonsboot. In een race waarin ook de meisjes achttien mee roeiden was alleen de ploeg (M18) die aan het eind van de maand naar een groot internationaal toernooi wordt uitgezonden sneller. Op zondag mocht Eva het weer alleen proberen, nu op de reguliere 2000 meter. Na een daverende start wist ze de aanvallen van de andere meiden af te slaan en maakte na 1000 meter de beslissende tussensprint. De overwinning kwam daarna niet meer in gevaar. Het was voor Eva de eerste overwinning over twee kilometer  in de skiff. Eva kwam ook nog in actie in de tweepersoonsboot met een Noors meisje dat op het laatste moment nog een partner zocht. Na een korte kennismaking stapten zij voor het eerst samen in de boot. Helaas misten zij op twee seconden na de finale.

Maarten Veninga deed het wat betreft het aantal wedstrijden iets rustiger aan en ging alleen op zaterdag twee keer over de baan. Ondanks dat het, naar eigen zeggen, geen Veninga weer was (te warm), waren de prestaties er niet minder om. In de jongens 16 vier werd met overmacht gewonnen. In de eenpersoonsboot roeide Maarten een nieuw persoonlijk record. Helaas was dat niet voldoende voor de overwinning. Hij moest zijn ploeggenoot uit de vier voor laten gaan en genoegen nemen met een tweede plaats. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen