Vestiging industrieel schoonmaakcentrum in Farmsum moet 25 banen opleveren

Farmsum – Het bedrijf Reym BV uit Amersfoort krijgt een subsidie van ruim 389.000 euro om in Farmsum een industrieel schoonmaakcentrum te vestigen. De subsidie komt uit de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Het schoonmaakcentrum moet 25 nieuwe banen opleveren in de regio.

Nieuwe schoonmaaktechnieken
Reym BV houdt zich bezig met industriële schoonmaak en het transport en de verwerking van afval. Het bedrijf heeft 600 medewerkers. Het hoofdkantoor staat in Amersfoort en daarnaast zijn er verschillende vestigingen in Nederland. De nieuwe vestiging in Farmsum komt op de plaats van de oude gebouwen van Rohm en Maas. De gebouwen worden opnieuw ingericht om ze geschikt te maken voor nieuwe schoonmaaktechnieken. Op het terrein komen in de toekomst tanks te staan, waarin zout water, olie, water en slib worden opgeslagen. Ook komt er een spuitplaats. De tanks en spuitplaats worden aardbevingsbestendig gebouwd. Verder wordt er slib uit de olie- en gasindustrie verwerkt en zeer zout boorwater gescheiden.

Meer banen
De Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Groningen, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, het Ruimtelijke Economisch Programma en Economic Board Groningen. De RIG is ingesteld op basis van de adviezen van de commissie Willems, die de mogelijkheden bekijkt voor samenwerking van nieuwe bedrijven en midden- en kleinbedrijven met de chemische industrie en andere sectoren in Groningen. De RIG 2014 moet de komst van nieuwe bedrijven of uitbreidingsprojecten in de regio Eemsdelta en op de Zernike Campus stimuleren. Hiermee wordt de economische structuur versterkt en worden er banen gecreëerd in de provincie.

Back to top button