donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Burgemeester Appingedam: ‘Vertrek Nationaal Coördinator Hans Alders verlies voor de regio’

Appingedam – Vanmiddag heeft Hans Alders per brief bekendgemaakt zijn functie als Nationaal Coördinator Groningen neer te leggen. Dit nieuws is in Appingedam ingeslagen als een bom. Burgemeester Hiemstra: “Het is vreselijk dat Hans Alders stopt. Hij was in het gasdossier een baken van rust en betrouwbaarheid en heeft een enorme hoeveelheid kennis. Wij verliezen met hem een bondgenoot”.

Bewondering en vertrouwen
Het gemeentebestuur van Appingedam heeft bewondering voor zijn manier van vasthouden  en doorzetten ten behoeve van de inwoners van ons gebied. Ondanks dat er soms op onderdelen van de uitvoering van de versterkingsoperatie kritiek was, hielden veel van onze inwoners juist vertrouwen in de Nationaal Coördinator en in de persoon Hans Alders. Dit kwam ook nadrukkelijk tot uiting in de vele bewonersbijeenkomsten en in de  diverse unaniem aangenomen moties in de gemeenteraad.

Alders gaat in zijn brief uitvoerig in op de afgelopen periode en zijn overwegingen om er nu een punt achter te zetten. Burgemeester Hiemstra: “De redenering van Alders en daarmee ook het besluit om weg te gaan is begrijpelijk. Gelet op alle schuivende panelen, de keuzes in Den Haag en daarmee de enorme dynamiek op dit dossier werd het een bijna onmogelijke opgave. Als je dan ook nog gedwongen wordt om dingen te doen die je niet voor jezelf kunt verantwoorden is opstappen welhaast onvermijdelijk”.

Weer meer onzekerheid
Appingedam zit volop in de versterking. Het is het gesprek van de dag in de stad. Het stukgelopen overleg tussen de regio en de minister zorgde al voor mineur. Als regio moeten we ons spoedig beraden  hoe het nu verder moet. Hiemstra: “Een ding is zeker: dit besluit leidt tot nog grotere onzekerheid voor veel inwoners in ons gebied. En dat kunnen we juist nu niet gebruiken”.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto