Vernieuwde Dijkloop Delfzijl trekt meer deelnemers dan organisatie had verwacht

Delfzijl – Met ruim 500 deelnemers kan de Dijkloop van Delfzijl op de vernieuwde zeedijk tussen Delfzijl en de Eemshaven een succes worden genoemd. Het grote aantal deelnemers verraste de organisatie wel een beetje. Tijdens de voorinschrijving hadden zich al ruim 350 lopers aangemeld. Op de wedstrijddag zelf melden zich nog eens ruim 200 deelnemers aan.

De Dijkloop is een oude bekende in het hardloopwereldje AV Fivelstreek organiseerde jarenlang op Hemelvaartsdag een 10 km wedstrijd over de dijk. Erik Bosscher die bij de afsluiting van de dijk twee jaar geleden spontaan een “afscheidsloop“ organiseerde ziet dan ook wel mogelijkheden om de Dijkloop opnieuw op de kaart te zetten.

Nu de dijk officieel is opgeleverd werd de draad weer opgepakt en organiseerde Bosscher samen met Ommelanderdiek en het waterschap Noorderzijlvest opnieuw een wedstrijdloop. De deelnemers konden afstanden van 5, 10, 21.1 en 30 km lopen. Ook kon er worden gewandeld over afstanden van 5, 10 en 21,1 km.

Nadat Loco-dijkgraaf Eisse Luitjens van waterschap Noorderzijlvest onder zonnige omstandigheden het startschot had gegeven gingen de deelnemers om half 1 van start gedurende de wedstrijd betrok de lucht en begon het te regenen en stak de wind op wat de wedstrijd voor de lange afstand lopers een stukje zwaarder maakte.  

Uitslagen

Back to top button