24.7 C
Delfzijl
18 juni 2021 17:23

Verkiezingen Eemsdelta: John Veldt (65) met voorkeursstemmen in de raad

spot_img

Appingedam – John Veldt (65) uit Appingedam staat op plaats zeventien op de lijst van Lokaal Belang Eemsdelta. Normaal gezien is dat niet genoeg om in de gemeenteraad te komen, maar met 817 voorkeursstemmen gebeurt dat toch. Dat werd vrijdagmorgen duidelijk tijdens een bijeenkomst van het stembureau waarbij de definitieve zetelverdeling bekend werd gemaakt.

Veldt is voor velen geen onbekende, hij begon in 1991 als uroloog bij het Delfzicht Ziekenhuis en werkt inmiddels alweer een paar jaar in het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Deze week gaat hij met pensioen en neemt dus na 29 jaar afscheid van het ziekenhuis.

“Ik heb bewust gekozen voor een lokale partij vanwege de onafhankelijkheid. Wij hebben geen last van de nukken en grillen van een landelijk partijbureau. Wij kunnen en moeten sterk staan richting de provincie en de landelijke overheid”, vertelt Veldt over zijn keuze voor Lokaal Belang Eemsdelta.

“Er komt een fusiegemeente aan en daarmee komen er ook nieuwe problemen op ons af. Lokaal Belang Eemsdelta is een brede partij met uitstekende kandidaten uit alle hoeken en gaten. Als lokale partij kunnen wij er straks echt voor onze inwoners zijn. We willen dicht bij onze inwoners staan. De nieuwe gemeente moet straks met de mensen meedenken en niet vóór de mensen denken. Samen maken we het beleid van de nieuwe gemeente. Ik zou ook graag meer aandacht zien voor vergroening van onze dorpen en wijken”.

Lokaal Belang Eemsdelta behaalde 11 zetels in de gemeenteraad voor de gemeente Eemsdelta. Op 4 januari 2021 wordt de nieuwe raad van gemeente Eemsdelta tijdens de eerste raadsvergadering
geïnstalleerd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten