4 C
Delfzijl
2 maart 2021 02:21

Twee katten beschoten aan de Schelp in Holwierde: “Wees mans genoeg om je te melden”

Holwierde – Twee katten zijn op een veldje aan de Schelp in Holwierde beschoten met vermoedelijk een luchtbuks. Vrijdag 13 november werd bij kat Dirk een kogel in het lichaam ontdekt. “Gelukkig is de kogel afgeketst op het bot, de dierenarts heeft deze verwijderd voor een totaalbedrag van 205 euro”, meldt de eigenaar van de kat.

Afgelopen maandag 16 november was het opnieuw raak. Kat Lexi kwam thuis en Jan Davids merkte meteen op dat de kat zich anders gedroeg. “Ik ging in de ochtend rond tien uur weg, de kat was op dat moment buiten. Rond elf uur kwam ik weer thuis en zag ik bloed aan het lichaam van Lexi. Ik dacht meteen aan het incident van vrijdag”, aldus Jan Davids.

Lexi werd naar de dierenarts gebracht waar het vermoeden bevestigd werd. In het lichaam zat een kogel, afkomstig van een luchtbuks. “De dierenarts heeft de kogel verwijderd. Deze is tussen de ribben en de achterpoot doorgegaan en heeft vervolgens het darmstelsel doorboord. Lexi krijgt nu medicatie en komt er weer helemaal bovenop.”

Davids voelt zich gesteund door de reacties uit het dorp via onder andere Facebook. “Iedereen leeft mee en kijkt uit naar een mogelijke dader. Maar het is lastig om iemand aan te wijzen als je geen bewijs hebt, maar je hebt wel je vermoedens. Ik hoop dat de dader mans genoeg is om zichzelf te melden.”

Er is aangifte gedaan door beide eigenaren. De politie laat aan Eemskrant weten dat de zaak in onderzoek is en roept getuigen op zich te melden. De rekening loopt voor Davids inmiddels wel flink op; de operatie en de medicatie kosten nu totaal ongeveer duizend euro.

Volg ons op

10,937FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten