10.1 C
Delfzijl
22 april 2021 16:51

VerkeerswijzerGroningen start fietsverlichtings campagne ‘Ik val op’

Provincie Groningen – Op woensdagmiddag 15 november heeft Wethouder Marco Metscher het startschot gegeven voor de campagne ‘Ik val op’ in zijn gemeente Hoogezand-Sappemeer met een fietsverlichtingsactie. Samen met vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland spreekt hij fietsers zonder licht aan en deelt fietslampjes uit.

De fietsverlichtingsactie wordt in de maanden november en december op 15 verschillende plekken in de provincie Groningen georganiseerd. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan, geven voorlichting en delen fietslampjes en folders uit. Met goede fietsverlichting val je als fietser beter op en fiets je veiliger. Uit onderzoek blijkt dat nog steeds 40% van de fietsers zonder licht fiets. Reden genoeg om ook dit najaar weer aandacht te vragen voor fietsverlichting.

Campagne

Deze fietsverlichtingsactie is een van de manieren waarop VerkeerswijzerGroningen dit najaar aandacht vraagt voor veilig fietsen. Op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie worden milieuvriendelijke krijttekeningen aangebracht met de Ik val op-boodschap. Daarnaast ontvangen scholen, bibliotheken, gemeentehuizen en politiebureaus de speciale Ik val op-poster. Basisscholen kunnen bovendien een ‘Zichtbaarheidspakket’ van VVN aanvragen. Daarmee kunnen zij ook meedoen aan een zichtbaarheidswedstrijd. De Lichtbrigade Toolkit, die scholen in 2015 hebben ontvangen is ook goed te gebruiken bij deze fietsverlichtingsactie. Ook zijn er in deze periode extra politiecontroles. Alle acties zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat fietsers in het verkeer beter opvallen en zo veiliger aan het verkeer deelnemen.

VerkeerswijzerGroningen

VerkeerswijzerGroningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen. ‘Wij maken ons sterk voor een verkeersveilig Groningen. Er gebeuren nog steeds te veel ongelukken in het verkeer, waarbij mensen gewond raken of zelfs om het leven komen. Daarom werken wij aan de verbetering van wegen, spreken we weggebruikers op onveilig gedrag aan en geven we voorlichting en educatie. Meer weten? Kijk op www.verkeerswijzergroningen.nl

Volg ons op

11,078FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten