Verhalencafé voor Brons medewerkers

Appingedam – In samenwerking met de theaterproductie Jan Brons is terug! organiseert De Verhalen van Groningen op zondag 5 juni een Verhalencafé in Paviljoen Overdiep in hartje Appingedam. Tijdens dit Verhalencafé interviewen de medewerkers van Verhalen van Groningen oud-medewerkers van de Bronsfabriek en liefhebbers van de Bronsmotoren.

Enkele van deze verhalen zullen binnenkort in de binnenstad van Appingedam te zien zijn. Ook krijgen ze een plek in de foyer van de theatervoorstelling Jan Brons is terug! die vanaf 15 juni  is te zien. Het Verhalencafé op zondag 5 juni begint om 15.00 uur.

Jan Brons is terug! is de tweede voorstelling die Stichting Kronkels door Fivelingo op deze locatie initieert. Hun vorige voorstelling ‘De Nieuwe Man’, naar een boek van Thomas  Rosenboom, was een daverend succes, ruim 3.500 bezoekers bezochten deze voorstelling.

Over de voorstelling
De tragikomische voorstelling Jan Brons is terug! gaat over falen en slagen en over de vraag wat succes nou werkelijk is. De 35-jarige Winnie heeft eigenlijk nog niets bereikt in haar leven, terwijl haar jongere broer Jacco juist álles al heeft – een succesvolle carrière, een gezin. Dan erft hij ook nog de antieke Brons-trekker.

Omdat Winnie niet weet wat ze moet met haar leven, vraagt ze haar gestorven vader of hij niet een beschermengel kan sturen. Dat wordt tot haar stomme verbazing ene Jan Brons, die met tegenzin het comfortabele hiernamaals verlaat. Brons laat Winnie zien dat succes hebben niet gelijk staat aan gelukkig zijn.

Jan Brons is terug! speelt 15 juni t/m 1 juli bij de voormalige steenfabriek aan de Langerijp in Appingedam. Op de site www.janbronsisterug.nl zijn de tickets voor de voorstelling, al dan niet gecombineerd met een arrangement, te boeken.

Back to top button